Ohlsson efter krossen: "Vi är stekheta"

Ettan kom, tvåan kom och trean kom så småningom. Gullringens GoIF knep under fredagen tredje raka segern sen höstomstarten. Mot Bäckseda blev det storkross med 6–2.

Gullringen slog Bäckseda med hela 6–2. På bilden har Jesper Wärnehall precis skruvat in en frispark.

Fotboll2019-08-16 21:44

– Med tanke på hur segt vi startade matchen var detta riktigt skönt, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson efter triumfen.

Ja, till en början såg det ut som att det skulle bli en tuff kväll för Gullringen. Bäckseda tog nämligen ledningen på hörna efter 14 minuter, men det tog bara fyra minuter så hade gulsvart revanscherat sig. Anton Holm kunde efter slarv i Bäcksedaförsvaret panga in 1–1 från nära håll.

– Det var väldigt viktigt att vi replikerade så snabbt. Det märktes direkt efter deras mål att de backade hem, men skönt att Holm visade vägen, menar Ohlsson.

När väl kvitteringen satt var det härifrån Gullringens match hela vägen in i mål. I 33:e stänkte Alexander Svartz in ledningsmålet efter ett långt inkast och innan paus satte Jesper Wärnehall snyggt 3–1 på en frispark.

I den andra halvleken fortsatte Gullringen pumpa på och i 53:e small det ordentligt när Svartz stänkte in sitt andra för kvällen. Med kvarten kvar prickade Christian Simonsson snyggt krysset och matchen var definitivt avgjord. Gulsvart vann till slut med 6–2 efter mål av Isack Thuresson i slutet och hans lag hade fixat tredje raka triumfen för hösten.

– Just nu är vi stekheta. Det var kassaskåpssäkert i dag. Med den stora konkurrensen vi fått i laget nu kommer det bli tufft att ens hamna på bänken.

Ohlsson framhåller Alexander Svartz, Martin Höglind och Haris Dreco.

– Haris förtjänade ett mål i dag så många gånger som han prickade virket. Han har varit riktigt bra sen han kom in i laget.

Segern gör att Gullringen just nu är tabelltrea då de tog steget förbi IFK Tuna, som dock har en match mindre spelad.