Nickmål avgjorde i slutminuterna

Fyra fotbollslag från Västerviks och Vimmerbys kommun var i farten på torsdagskvällen.

Gunnebos Dennis Ockhammar (blå) blev tvåmålsskytt i hemmasegern över Hebe.

fotboll2019-08-23 09:15

IF Hebe tog ledningen med 0–1 över Gunnebo IF i torsdagens division 6-match på Gunnebo IP. Det var Rasmus Sandsborg som höll sig framme i den 22:a minuten. Dock blev målövertaget kortvarigt då hemmalaget både kvitterade och tog över ledningen genom Mohammed Ahmad och Daniel Fältsjö i 31:a respektive 37:e minuten. 2–1 stod sig halvleken ut.

Efter 20 spelade minuter i andra kvitterade Hebe, och återigen var det Rasmus Sandsborg som lyckades få in bollen bakom Erik Larsson i Gunnebomålet.

Men hemmalagets Dennis Ockhammar ville inte låta Sandsborg bli ensam tvåmålsskytt utan gjorde både 3–2 och 4–2 inom loppet av två minuter, vilket blev slutresultatet.

Det innebär att Gunnebo avancerade till femte plats i tabellen medan Hebe stannar kvar på plats åtta.

I nästa omgång kommer Vimmerby IF Akademi på besök hos Hebe, medan Gunnebo gästar Tollevi och Hjorted/Totebo.

I samma serie spelade Horn/Hycklinge IF mot Överums IK på torsdagskvällen. Det blev en svängig match som slutade med seger för gästande ÖIK med 3–4 (1–2).

Överum tog ledningen med 0–1 i den 18:e minuten när Albin Dahlström Dolaku satte en straff. Emil Samuelsson kvitterade i den 31:a minuten, men Överum återtog ledningen i stort sett direkt när Kevin Ohlén satte 2–1 tre minuter senare.

Horn/Hycklinge slet och drog på sig tre gula kort, men till slut fick man med sig en straff och kvitterade igen genom Alexander Gustafsson. I den 60:e minuten övertog hemmalaget ledningen när Emil Samuelsson nickade in sitt andra mål för kvällen. Horn/Hycklinges målövertag höll sig fram tills det var sju minuter kvar av matchen. Då kvitterade Överums Adrian Stark till 3–3. Tre minuter senare nickade Kevin Svensson in det avgörande målet och kunde åka hem till Överum med tre poäng i bagaget.

Överum ligger sexa i tabellen medan Horn/Hycklinge innehar jumboplatsen. Härnäst väntar derby på hemmaplan för Överum som gästas av tabelltvåan Ankarsrums IS. Horn/Hycklinge besöker serieldaren BK Boston.