Kungen av Novemberkåsan vann igen

1 december 2019 09:56

Joakim Ljunggren har skrivit historia i Novemberkåsan. Karlskogaföraren tog sin nionde seger i enduroklassikern som kördes i Eskilstuna och blir därmed den förste att få sin tredje vandringstrofé, priset vinnaren får behålla efter sin tredje titel.

Det är ett grymt coolt race med över hundra år som det har körts och att vara värst, det är jäkligt roligt, säger Ljunggren till Radiosporten.

Ljunggren var nästan 14 minuter före lagkamraten Niklas Persson på andraplatsen efter drygt 7 timmar och 52 minuters körtid under lördagen och natten till söndagen.

Det har flutit på otroligt bra för mig i dag. Inga konstiga vurpor, men det har varit ett lotteri. Man drar ut i stora vattenhav med is och så vet man inte hur djupt det är. Det är lite av en chansning. Ibland kan man råka dränka hojen, men med rutin och lite tur lyckades jag ta mig igenom det här, säger han till Radiosporten.

Hanna Berzelius från Linköpings MS vann damklassen. 23-åringen som vann EM-guld i enduro tidigare i år vann även stortävlingen Gotland Grand National tidigare i höstas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT