Dansuppvisning lockade på julskyltning

Efter en lågmäld start med glögg och julsånger på Stora torget blev det full fart när Danzvett klev in med uppvisningar från en mängd av deras kurser. Även ponnyridningen och brandbilen var poppis så klart.

1 december 2019 19:00

Lions bjöd på glögg och trubaduren Per Malmborg satte julstämningen med julsånger när Västerviks julskyltning började vid 12 på söndagen.

När shetlandsponnyerna Dark och Ida från Stenberga utanför Västervik anlände till torget, fint julfixade med både tomteluvor och röda rosetter, började folk att samlas.

Till många barns (och kanske även vuxnas) stora lycka rullade även en brandbil in på torget.

Systrarna Emilia och Sofia Gynnerfelt passade på att både rida och kolla in brandbilen.

– Jag vill rida mer, säger Sofia när ridturen är slut.

Men storasyster Emilia drar iväg till brandbilen och snart sitter de båda där uppe iförda var sin brandhjälm.

Vilket var roligast då, att rida eller att sitta i brandbilen?

– Det var lika roligt, säger Emilia bestämt.

 

Nere vid Hannas pysselstuga sitter två tomtar och pysslar i skyltfönstret. Det är Filip Skoog och hans mormor Rose-Marie Skoog.

– Vi har gjort en stjärna av gamla påsar och just nu håller jag på med en garntomte. Sen ska vi göra smällkarameller och lite annat också.

– Jag ska göra en sån här, säger Filip, och visar upp en sorts snögubbekula.

 

På torget är det nu fullt ös med uppvisning från föreningen Danzvett. Tomten har till och med blivit bortkörd från sin stol eftersom han satt i vägen för dansarna. Men han kunde ta plats igen, för att ta emot barnens julönskningar, när uppvisningen var över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!