Två till sjukhus efter frontalkrock – vägen öppen igen

Flera fordon inblandade i trafikolycka. Ambulans transporterade skadade till sjukhus.

Olyckan skedde vid Ankarsrum.

Olyckan skedde vid Ankarsrum.

Foto: Johan Nilsson/TT

Västervik2020-09-24 18:08

Klockan 17.21 kom larmet om en trafikolycka på riksväg 40. Två personbilar, med en person i respektive fordon, var inblandade i en frontalkollision, som inträffade vid Kannsjömåla nordost om Ankarsrum.

De inblandade var en man i 70-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, som båda blev lindrigt skadade. Mannen blev inlagd för att få vård medan kvinnan inte behövde skrivas in för vidare vård.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

– Räddningstjänsten har utfört räddningsarbete och två personer har förts till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge, berättar polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Insatsledaren på räddningstjänsten i Västervik, Jacob Sundell, berättar att deras uppgift på platsen i stort sett varit att bistå ambulans med arbetet med patienterna samt att rensa vägbanan från olika föremål.

– En frontalkollision på en 90-väg ger oftast ganska stora skador på bilarna, säger Sundell.

Olyckan medförde att det blev helt stopp i båda riktningarna mellan trafikplats Ankarsrum och Tjursbo. Vid 18.15 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik, men med begränsad framkomlighet.

Klockan 18.22 kom nästa uppdatering från Trafikverket och nu råder åter full framkomlighet efter olyckan.

Båda bilarna kommer bärgas från platsen. Det sker under kvällen, och i samband med det blir det åter avstängt i båda riktningarna, men vid 19.50 var bärgningsarbetet slutfört och vägen alltså öppen som vanligt igen.

Karta: Ankarsrum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!