Connerys Bond-pistol under klubban

Ett vapen som Sean Connery använde i rollen som James Bond har sålts för motsvarande nära 2,2 miljoner kronor under en auktion vid Julien's i Los Angeles.

Pistolen som Sean Connery använde som James Bond i den första Bondfilmen har sålts för omkring 2,2 miljoner kronor. Arkivbild.

Pistolen som Sean Connery använde som James Bond i den första Bondfilmen har sålts för omkring 2,2 miljoner kronor. Arkivbild.

Foto: ROBYN BECK/AFP/TT

Film2020-12-04 04:40

Det handlar om en halvautomatisk pistol av modellen Walther PP från den allra första Bondfilmen, "Agent 007 med rätt att döda", från 1962.

"Silhuetten av (agent) 007 som håller den här pistolen kom att bli James Bond-seriens mest ikoniska bild och en av de mest igenkännliga popkulturella referenserna genom tiderna", har Martin Nolan, vd för Julien's Auctions, sagt inför auktionen.

Auktionshuset säger att personen som ropade hem pistolen vill vara anonym, men att hen har sett samtliga Bondfilmer med sina barn. Inför auktionen hade man uppskattat att vapnet skulle dra in motsvarande mellan 1,3 och 1,7 miljoner kronor.

Vid samma auktion såldes en hjälm som Tom Cruise bar i "Top gun". Den drog in motsvarande 915 000 kronor, och ett svärd som användes av Bruce Willis i "Pulp fiction" för omkring 300 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om