Corona har gjort stora hål i ekonomin: Nu tänds hoppet

Inställda loppisar och färre bokningar har skapat ett inkomstbortfall för Skeppet på 200 000 kronor. Men, nu vädrar föreståndaren Asta Pettersson morgonluft.

Skeppets föreståndare Asta Pettersson märker att det börjar snurra igång lite försiktigt igen. Lite bokningar i höst och barnteater på lördag ger nytt hopp.

Skeppets föreståndare Asta Pettersson märker att det börjar snurra igång lite försiktigt igen. Lite bokningar i höst och barnteater på lördag ger nytt hopp.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2020-09-25 08:00

Det börjar så smått fylla på med bokningar för hösten och till skillnad mot i somras, när Pettson och Findus ställdes in, blir lördagens programpunkt av. 

Då kommer Jompa på turné med hiphopkonsert, där John Landenfelt varvar musiksagor om bland annat vänskap, trafikregler och om att våga ta sin egen väg.

– Det blir så att säga premiär, efter att alla evenemang ställts in, säger Asta Pettersson, som på torsdagen kunde glädjas åt nya biljettbokningar.

Särskilt har sommarloppisarna saknats. Med tiden har de blivit en stor folkfest, med en stor och viktig social aspekt.

– Folk har till och med hört av sig med olika lösningar, på hur vi skulle kunna genomföra loppisarna ändå, men vi har inte velat äventyra något, trots att det betyder ett väldigt stort inkomstbortfall för oss.

Hur stort?

– Föreningen har tappat runt 150 000 kronor på grund av det och 50 000 kronor på färre uthyrningar. Men som tur är har vi våra fasta hyresgäster. En flyttade ut i somras, men redan en månad efter tog Skanska de lokalerna också, att använda medan skolan byggs om. Alla de sammantaget har räddat oss.

Hur klarar ni det inkomstbortfallet?

– Vi hankar oss fram och hade som tur var en liten buffert. Inte stor, men den har haft betydelse att vi klarat oss. Vi tillhör Folkets Hus och Parker, så vi hoppas få ett tillskott därifrån. Samtidigt får vi vara glada att det varit sommar, då det normalt är färre bokningar och inte höga uppvärmningskostnader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!