Fasko om klubbvalet: "Det kändes bäst"

Tidigare i höstas stod det klart att Gunnebo IF spelar i division 5 kommande säsong. Nu har man dessutom kryddat truppen med ett mycket spännande nyförvärv.

Ergest Fasko.

Ergest Fasko.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-12-04 14:14

Sedan tidigare har GIF värvat Ajan Sajhadi, Hadi Ammar och Viktor Adolfsson. Nu har man dessutom landat Ergest Fasko som så sent som i somras var huvudtränare för Västerviks FF i division 3, innan man avbröt samarbetet i samförstånd sedan Fasko varit i Albanien på grund av familjeskäl. I Gunnebo ska han däremot vara spelare, tränarkarriären får pausas åtminstone en säsong.

— Ett kanonförvärv för oss, säger GIF:s ordförande Daniel Jansson i en kommentar.

Fasko själv, som de senaste säsongerna satsat på en tränarkarriär, ser fram emot utmaningen:

— Mitt första mål var att fortsätta som tränare och jag har haft en bra dialog med flera lag men tyvärr har Coronaläget drabbat alla och det har inte blivit något av det.

Då kände du att du ville spela istället?

— Ja, då ville jag spela här i närheten. Först tänkte jag spela i IFK Västervik då nästan alla de unga spelarna jag tog till VFF gått dit. Men till slut kändes det bäst med Gunnebo.

Varför?

— Jag hade ett bra samtal med Armin Beganovic som övertygade mig. Sen finns det spelare där jag känner sedan tidigare som Ajan, Egzon Duraku, Håkan Karlsson, Jens Karlsson och Niclas Bengtson.

Av våra lokala lag kommer två att spela i division 5 nästa säsong. Gunnebo, som avancerade från "sexan" får sällskap av IFK Västervik som, så att säga, kommer från andra hållet då man efter en mindre lyckad säsong degraderades från division 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!