Gripanden efter knivdåd i Paris

Flera personer har skadats i en knivattack i Paris. Två personer har gripits för dådet. En förundersökning om misstänkt mordförsök har inletts.

Den nya attacken ska ha ägt rum nära Charlie Hebdos forna lokaler.

Den nya attacken ska ha ägt rum nära Charlie Hebdos forna lokaler.

Foto: Thibault Camus/AP/TT

Brott & Straff2020-09-25 14:32

På förmiddagen gick en knivman till angrepp mot flera personer utanför satirtidskriften Charlie Hebdos tidigare lokaler i elfte arrondissementet i östra Paris, rapporterar flera medier.

Paul Moreira, journalist på Le Parisien, blev vittne till händelsen när han befann sig på produktionsbolaget Premières lignes vid platsen.

– En kort man, ganska satt, attackerade personer under vår lokal med en slaktarkniv, säger Moreira till Le Parisien.

En annan anställd vid Premières lignes, som inte uppger sitt namn, säger till Le Parisien att hon såg attacken från sitt fönster.

– Två kollegor rökte en cigarett vid byggnadens nedre botten, på gatan. Jag hörde skrik. Jag gick till fönstret och jag såg en av mina kollegor, täckt av blod, som jagades av en man med en machete på gatan. Vi vet att två av våra kollegor är skadade, men vi vet inte mer än så för tillfället, säger hon.

Premiärministern bekräftar

Uppgifterna om antalet skadade skiljer sig åt. Premiärminister Jean Castex bekräftar att attacken har ägt rum, och anger antalet skadade till fyra, skriver nyhetsbyråerna AFP och Reuters.

En källa inom polisen uppger till Reuters att det rör sig om sammanlagt två skadade, och att en av dem har allvarliga men inte livshotande skador. Även Le Parisien rapporterar att endast två skadades, och att båda var verksamma på produktionsbolaget.

En person greps efter attacken. Franska medier rapporterar att han greps på trapporna till Opera Bastille, ett antal kvarter söderut i tolfte arrondissementet. Han hade enligt obekräftade uppgifter blodspår på kläderna.

Senare på eftermiddagen rapporterade France Info att ytterligare en person har gripits. Den misstänkte greps i närheten av tunnelbanestationen Richard-Lenoir, som ligger i området där attacken genomfördes.

"Undvik området"

En förundersökning om misstänkt mordförsök har inletts, uppger åklagaren Rémy Heitz enligt Le Figaro som hänvisar till AFP. Heitz bekräftar ett gripande.

Polisen uppmanade allmänheten att undvika området, och skolbarn hölls inne. Området spärrades under en stund av, eftersom ett misstänkt paket hade siktats vid platsen, men det konstaterades sedan vara ofarligt.

En attack mot Charlie Hebdo i januari 2015 krävde tolv liv. En rättegång om det dådet har den senaste tiden pågått i Paris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!