Hallenius till IFK Norrköping: "Fantastiskt"

Linus Hallenius är tillbaka i Sverige och gör comeback i allsvenskan. Och han gör det i IFK Norrköping. –Just nu känns det fantastiskt, säger Hallenius.

Linus Hallenius är klar för IFK Norrköping. Arkivbild.

Linus Hallenius är klar för IFK Norrköping. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson/TT

Fotboll2020-07-11 16:50

Både IFK Göteborg och en comeback i Gif Sundsvall har varit på tapeten. Men det är allsvenska serieledaren IFK Norrköping som gjort klart med Linus Hallenius.

– Just nu känns det fantastiskt. Jag kommer till de som leder allsvenskan så det är ett väldigt fungerande lag. Men jag hoppas kunna göra laget ännu bättre och hjälpa till på alla sätt jag kan, säger han under en presskonferens.

31-årige Hallenius spelade förra säsongen i cypriotiska Apoel. Dit gick han från Gif Sundsvall, där han 2018 stod för 18 mål och sex assist.

"Pekings" manager Jens Gustafsson säger att Hallenius har skrivit ett kontrakt på minst två år i klubben.

– Vi har haft kontakt en längre tid och har varit angelägna om att denna dag ska komma. Vi är väldigt glada att Linus till slut valde oss och har förstått att många varit intresserade, säger Jens Gustafsson.

Övergången har föregåtts av rykten både om att Hallenius var klar för allsvenska rivalen IFK Göteborg och för tidigare klubben Gif Sundsvall, som dessutom skapade en insamling bland supportrarna för att kunna få hem honom.

– Det har varit lite rörigt, men det är mest media som har gjort det rörigt. Detta är ett beslut som jag tänkt igenom och som ska passa mig på många sätt, säger Hallenius.

Linus Hallenius kommer vara spelklar först 29 juli.

I en tidigare version angavs felaktig hänvisning för citat. Citaten kommer från en presskonferens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!