Inför derbyhelgen: Här tycker tränarna till

Rysarhelg. Ödesmatcher. Kalla det vad man vill. Två rykande heta derbykamper väntar i vart fall i division fem: Storebro–Boston och Djursdala–Södra Vi. "Det ska göra ont att möta oss".

Södra Vi har ett viktigt derby i helgen, där DSK väntar på Dalavallen.

Södra Vi har ett viktigt derby i helgen, där DSK väntar på Dalavallen.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-26 09:00

Mycket står på spel i de här mötena. Tre av lagen (Djursdala, Storebro och Boston) är inblandade i bottenstriden, medan Södra Vi ska försöka fixa en kvalplats till division fyra. Vi har fått en pratstund med lagens respektive tränare inför derbyfesterna. 

STOREBRO IF (Torbjörn Pettersson):

– Tyvärr blir det en hel del ombyggnation i laget. Vi har många spelare som av olika anledningar inte kan spela mot Boston. Å andra sidan får vi med fyra rutinerade killar i centrallinjen, som inte var med senast.

Den erfarna kvartetten är Jonas Fors, Erik Pettersson, Anton Palmér och Jimmi Wickström. De som inte kan lira är Viktor Ström, Daniel Söderholm, Theo Nilsson, Theo Eklund, Isac Green, Viktor Nyström och kanske även Hasse Jonsson (förkyld). 

De grönvita kommer från en stark prestation borta mot Målilla, där de fick med sig en pinne. 

Vad är dina tankar inför Boston-matchen?

– Jag vet inte så mycket om dem och har inte sett dem spela. För oss är det bara tre poäng som gäller. Vi ser fram mot den här matchen och det ska bli jäkligt skoj att möta dem.

Ni var i ungefär samma sits förra säsongen. Har ni en fördel av det i det här läget?

– Svårt att säga, men kanske. Då klarade vi nytt kontrakt efter en bra avslutning. 

BK BOSTON (Robin Olsson):

Nykomlingen är illa ute i femman och kommer från en jobbig match (1–7) mot Stjärnan.

Vad är dina känslor mot Storebro?

– Att vi absolut har en chans att vinna. Och för oss handlar det om att vinna eller försvinna. Det ska väldigt mycket till annars. 

Olsson pekar på en mycket viktig detalj för att Boston ska kunna vinna: sista halvtimmen. 

– Jag vet inte vad det är och har fortfarande inte fått någon kläm på varför vi tappar så mycket i matcherna sista 30-35 minuterna. Det har varit så i många matcher. Mot Stjärnan hängde vi med jättebra, sen var det platt fall. Jag vet inte om det är orken eller mentalt. För oss är det också jätteviktigt att vi får in första målet.

Läget i laget?

– Vi har många spelare borta, på grund av studier och sjukdomar. Emanuel Allvin, Eric Lindström, Jonatan Babiker, Bellal Adem Nur, Alexander Hellenstierna och Abdi Salah kan inte vara med. Men det är skönt att några andra är tillbaka, som Christoffer Ekberg, Abbas Muhammadi, Adis Tahiri och Nikola Mojsilovic.

DJURSDALA SK (Patrik Nilsson):

– Såna här matcher är extra roliga såklart, med både derby och att det gäller mycket får båda lagen. 

Vad är den förväntade matchbilden?

– Det kommer bli mycket dueller och attityden är a och o i en sån här match. Jag tycker att vi har ett starkt lag, där bara Patrik Larsson (avstängd) och Pontus Stahlin (skadad) egentligen saknas. 

Dina tankar om Södra Vi?

– Vi vet att det är ett homogent lag, som orkar springa och är samspelta. De lär väl som vanligt ställa upp med en trebackslinje. Men en sak är säker, det ska göra ont att möta oss. 

SÖDRA VI IF (Peter Magnusson):

– Den här matchen handlar om en sak: kamp, kamp och åter kamp. Jag kan nästan garantera att det inte kommer bli något skönspel. Det brukar det inte bli när vi möts. Vi vet också att i ett sånt här derby är det sällan tabellplaceringar som betyder något. 

Efter vinsten mot Österbymo har SVIF häng på en kvalplats. 

– Vi känner inte någon som helst press. För oss är det bara att gasa mot Djursdala. Skulle vi nå ett kval så är det en enorm fjäder i hatten med tanke på hur säsongen sett ut. Vi har inte tagit ut någon trupp än, då vi har fem startspelare från förra matchen som är osäkra. 

Förutsättningar:

Storebro-Boston: Spelas lördag. Storebro är på kvalplats med åtta poäng, tre före Boston, som ligger under strecket. 

Djursdala-Södra Vi: Spelas söndag. DSK är nia i tabellen, har åtta poäng och ligger strax över negativt kval. SVIF är fyra i serien, två pinnar bakom Hultsfred, som just nu är på kvalplats uppåt. 

Trupperna - Storebro: Fredrik Ströberg, Jonas Fors, Jesper Rosin, Calle Andersson, Axel Nilsson, Erik Pettersson, Jimmi Wickström, Anton Palmér, Kadrija Husic, Robin Flöisbon, Kim Wickström, Jon Lundahl, Linus Hemmingsson, Tobias Muskat, Ahmad Basem Shamekh, Hasse Jonsson (?).

Boston: Patrick Hörmann, Hamid Abdul Majed, Mujtaba Abdul Hakim, Christoffer Ekberg, Robin Olsson, Alexander Ekberg, Abbas Mohammadi, Remy Barraza, Joakim Hammar, Adis Tahiri, Ali Soltani, Oscar Blommé, Filip Andersson, Nikola Mojsilovic. 

Djursdala: Andreas Brodin, Emil Sandberg, Albin Isaksson, Alexander Sandberg, Martin Larsson, Christoffer Swahn, Simon Lennartsson, Daniel Gustafsson, Jihad Assaf, Simon Henriksson, Robin Gustafsson, Andreas Gunnarsson, Daniel Lindqvist, Daniel Gustafsson, Anders Kindström och vakant. 

Södra Vi: Ingen trupp uttagen när vi pratade med Magnusson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!