Insats vid Systembolaget – person blev våldsam

En man blev våldsam inne på Systembolaget i Hultsfred under fredagseftermiddagen. Han misstänkts för ringa stöld.

 Systembolaget i Hultsfred.

Systembolaget i Hultsfred.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-25 16:53

Polisen kallas till Systembolaget i centrala Hultsfred för att reda ut situationen.

– Det jag har fått höra är att en kund inne på systemet har blivit våldsam och ska tydligen ha kastat någonting omkring sig. Enligt uppgifter ska personen även ha spottat på personalen, sade vår reporter Charlotte Madestam som befann sig på platsen.

Butiken fick tillfälligt stängas ner på grund av vad som hade hänt. När polisen kom fram så var den misstänkt våldsamma mannen inte längre kvar i butiken. Polisen höll förhör med vittnen som hade befunnit sig på platsen när händelsen inträffade.

Efter en stund kom polisen ut från butiken. De kunde då bekräfta att det hade varit stökigt inne på Systembolaget. De gav sig sedan ut för att försöka hitta mannen som blivit våldsam.

Polisen lyckades senare få tag på mannen. Han misstänkts för ringa stöld då han troligtvis hade fått med sig någonting ut från affären. Han blev inte gripen.

När det kom till det rapporterade stöket så var mannen inte misstänkt på fler punkter än stölden under fredagskvällen. Polisen uppgav dock att det kunde kommats att ändras senare under kvällen.

Under fredagar med lönehelg så brukar det vara högtryck på Systembolaget och det märkes av när butiken tillfälligt fick stängas ner.

– Det har bildats en folksamling här utanför nu av folk som väntar på att få komma in på systemet, sade reporter Charlotte Madestam under fredagseftermiddagen.

Butiken kunde öppnas som planerat igen vid 17.00.

Karta: Systembolaget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!