Kinda kommun behöver Växtkraft

Svar på nyhetsartikeln "Växtkraft avvecklar – Det är Kindapolitikernas plan" den 21 november.

Debatt2020-12-04 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att ha läst i alla våra tidningar om allt som skall läggas ner i vårt fina Kinda blev artikeln angående nedläggning av Växtkraft ”bägaren att rinna över”.

Växtkrafts arbete har betytt mycket för vår kommun. Växtkraft var något som andra kommuner tog efter och såg Kinda som en förebild.

Alla utbildningar som förekommit samt information och trevliga medlemsmöten som ordnats i Växtkrafts regi har betytt mycket för många företag som arbetar i vår kommun.

Växtkraft är en oberoende organisation som jobbar långsiktigt med mål för utveckling långt fram i tiden. Kommunens politiker jobbar i fyraårsperioder och ersätts ofta efter ett valår. Då ska nya personer utbildas och många tidigare kostsamma utredningar faller i glömska.

Stabila och representativa företagare som ingår i Växtkrafts styrelse kan företagandets villkor och svårigheter och alla är måna om utveckling och framgång för sina företag och för vårt Kinda.

Alla ställer upp ideellt. All den kompetens som finns i alla de nätverk som bildats genom Växtkrafts arbete behövs för vår kommun och samverkan med kommunens verksamheter är självklar.

Det finns så många organisationer och föreningar i Kinda där mycket ideellt arbete läggs ner och som betyder mycket för vår kommun. Här borde kommunalt samarbete och stimulans bli bättre och inte minskas. Nu är det för mycket "vi och dom" och man upplever att ingen lyssnar. En bättre ”vi-anda” i hela kommunen behövs!

Om nu Rimforsa naturligt växer nära Linköping och vi får nya skattebetalare främjar det alla i Kinda antingen man bor i Hycklinge, Horn eller Tidersrum. Alla delar i kommunen har sina natur- och kulturfördelar som våra nya invånare snabbt upptäcker.

Växtkraft har medverkat och stöttat flera organisationer och betytt mycket för till exempel Leva och bo i Rimforsa, Attraktionskraft Kisa och Kindamat.

Växtkraft behövs och får ej försvinna!

Gun-Britt Monell och Barbro Åhlström Bragée
”Gamla” Kindaambassadörer och valberedare