Nyköpings tränare: "Vi har Google-scoutat VIBK"

Vimmerby IBK:s premiärmotståndare FBC Nyköping är, precis som VIBK, nykomlingar i division 1 den här säsongen. "Vi trodde vi skulle få spela i en Stockholmsserie först", säger den spelande tränaren Lucas Öijvall.

Lucas Öijvall är spelande tränare i FBC Nyköping.

Lucas Öijvall är spelande tränare i FBC Nyköping.

Foto: Arkivbild

Innebandy2020-09-25 12:31

Förra säsongen stod FBC Nyköping för en imponerande säsong när man vann 15 av sina 16 matcher i division 2. I kvalet till division 1 körde man sedan över Katrineholm och nu (lördag) väntar en premiär i division 1 mot Vimmerby IBK. 

– Försäsongen har inte sett ut så som man vill att den ska se ut. Det är ingen som har tränat på att en pandemi ska komma, så vi har bara haft tre träningsmatcher, säger Nyköpings spelande tränare Lucas Öijvall, som också spelar landslagsinnebandy för Filipinerna. 

Målsättningen för Nyköping den här säsongen blir först och främst att klara sig kvar i ettan, enligt Öijvall.

– Ja, men sen får vi se. Vi kanske har hugg på en kvalplats efter halva säsongen och då får man revidera målsättningen. Men vi tänker väl att vi inte ska gå in och be om ursäkt för oss. Sen har vi lite svårt att få in nya spelare då Onyx (Allsvenskan) är det stora laget här och de har första pax på de bästa spelarna. Å andra sidan har vi fått behålla stora delar av vår trupp och många har erfarenhet från spel på högre nivå, säger han. 

undefined
Nyköping dominerade i division 2 förra säsongen.

Det var heller inte självklart att Nyköping skulle hamna i samma serie som VIBK. 

– Vi trodde att vi skulle få spela i en Stockholmsserie först och det hade också blivit kortare resor då. Samtidigt är det kul att möta lag vi inte mött tidigare och komma ner till Småland, bland annat, menar Öijvall. 

Vad vet ni om Vimmerby IBK?

– Man kan säga att vi "Google-scoutat" dem och läst oss till att Jonatan Green verkar vara farlig. Han har öst in poäng.

Finns det någon spelare man bör hålla ögonen på i ert lag?

– Det vore dumt att inte nämna Christoffer Ekstrand. Han har spelat i SSL (med Granlo BK) och i Allsvenskan med Onyx. 

Vi är på plats och direktrapporterar från VIBK:s bortamatch mot Nyköping på lördag, med start klockan 10:45. Följ matchen på www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!