Oavgjord målfest i Skånederbyt

Det blev en målrik och jämn tillställning mellan Vittsjö och Kristianstad i damallsvenskan. Trots en utvisning och en straff i slutminuterna fick lagen dela på poängen i 3–3-matchen. –Inte så bra för blodtrycket, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson till Aftonbladet.

Clara Markstedt, till höger, stod för en assist och ett mål innan hon visades ut. Arkivbild.

Fotboll2020-07-11 17:35

Det var hemmalaget Vittsjö som tidigt i matchen tog ledningen.

Sabrina D'Angelo i Vittsjömålet skickade ut en inspark som gick via Clara Markstedts panna fram till Michelle De Jongh som kunde placera in bollen i mål.

En kvart senare kom kvitteringen när Svava Gudmundsdottir satte 1–1 för jumbon Kristianstad.

Markstedt, som assisterat till 1–0-målet, satte sedan 2–1 till Vittsjö.

Strax därefter var Gudmundsdottir framme igen när hon styrde in ett inlägg från Amanda Edgren.

Fyra mål skulle bli fem innan första halvleken var över. I den andra tilläggsminuten återtog Vittsjö ledningen när Emma Pennsäter fick in returen på en hörna till 3–2 för hemmalaget.

Målskytten utvisad

I den 58 minuten visades målskytten Clara Markstedt ut när hon fick sitt andra gula kort i matchen. Det första fick hon efter att ha haft omkull en motspelare bara fyra minuter tidigare. Det var efter att målskytten Markstedt ännu en gång gått för hårt in i en situation som hon sedan fick lämna planen.

Och med en spelare mer kunde Kristianstad kvittera till i slutminuterna av matchen. Therese Åsland drog på ett lurigt skott från strax utanför straffområdet som tog sig in i mål och gav 3–3.

– När vi får den utvisningen ändras matchbilden. Vi kan inte gå i någon högre press i det läget utan egentligen bara dra tillbaka trupperna och se om vi kan bevaka, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson till Aftonbladet.

När klockan stod på 90+7 fick Kristianstad en straff efter att Sabrina D'Angelo fällt Svava Gudmundsdottir i straffområdet, och Kristianstad fick ett gyllene läge att ta säsongens första seger.

Men D'Angelo räddade Therese Ivarssons straff och lagen fick dela på poängen.

– Bra för pulsen men inte så bra för blodtrycket, säger Thomas Mårtensson till Aftonbladet.

Piteå ny trea

55 mil norrut tog nykomlingen Uppsala emot Piteå.

Där var det gästerna, svenskt mästarlag 2018, som i den 52:a minuten tog ledningen när Fernanda Da Silva mycket skickligt skickat in 1–0 med vänsterfoten.

Piteå hade flera fina chanser att utöka ledningen men det blev inga fler mål.

Gästerna gick, i och med segern, upp på tredje plats i den damallsvenska tabellen.