Sydkorea: Kim lever och mår bra

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är inte död, enligt Sydkorea. Uppgifter från en obekräftad anonym källa på en sydkoreansk sajt om att diktatorn var svårt sjuk ledde till omfattande rykten och rubriker om att Kim avlidit.

Politik2020-04-26 23:12

– Kim Jong-Un lever och mår bra. Han har uppehållit sig i området Wonsan sedan den 13 april. Inga suspekta förflyttningar har än så länge noterats, säger Moon Chung-In, utrikespolitisk chefsrådgivare åt Sydkoreas president Moon-Jae-In till CNN.

Den amerikanska sajten 38 North som analyserar händelser i Nordkorea har nyligen publicerat en satellitbild av vad som bedömts vara den nordkoreanske ledarens tåg i semesterorten Wonsan vid landets östkust.

Spekulationerna om Kims hälsa har spätts på sedan han uteblivit från högtidlighållandet av den tidigare diktatorn, farfadern Kim Il-Sungs födelsedag den 15 april.

Den knappa Informationen från den slutna staten är ofta svårbedömd. Och ryktesspridning är regel snarare än undantag vid de tillfällen då Kim Jong-Un inte synts till i offentliga sammanhang, skriver sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om