Torstensson avslutar karriären

Linnea Torstensson avslutar handbollskarriären. Det bekräftar 37-åringen i en intervju med Aftonbladet. –Jag är färdig. Jag är nöjd som det är och vill göra något annat, säger hon till tidningen.

Linnea Torstensson i en match mot Frankrike 2016 då hon slutade i det svenska landslaget. Arkivbild.

Linnea Torstensson i en match mot Frankrike 2016 då hon slutade i det svenska landslaget. Arkivbild.

Foto: Ben Curtis

Handboll2020-07-10 17:50

Hon är en av Sveriges främsta handbollsstjärnor någonsin, men nu är det färdigspelat för Linnea Torstensson.

Den hårdskjutande vänsternian spelade sin senaste match den 11 mars, detta i den rumänska seriefinalen mot Valcea för sitt CSM Bukarest inför tomma läktare.

Ett framträdande som slutade med vinst, 23–22, och blev hennes sista på professionell handbollsnivå.

"Bonussäsonger"

– De två senaste säsongerna har varit bonussäsonger. Jag har tagit ett år i taget och känt efter. Jag tänkte sluta när jag var i Nice (2017–2019) men så kom den här chansen att få spela Champions League en gång till med Bukarest den här säsongen, säger Torstensson till Aftonbladet och fortsätter:

– Under den här säsongen har det sedan hela tiden känts rätt att jag skulle spela mina sista matcher den här våren. Tanken att köra ett år till har inte ens slagit mig.

Såväl den rumänska ligan som Champions League avbröts utan att återupptas på grund av coronapandemin. Något som tog udden av Torstenssons karriärslut.

"Bryter inte ihop"

– Jag hade börjat räkna ner hur många stora matcher jag hade kvar och njöt verkligen av den situationen. Men det är som det är, inget mer med det. Jag bryter inte ihop över det. Men det var mest att få spela klart de sista matcherna än få någon avslutning i sig, säger hon.

Torstensson slog igenom i Skövde och fick sitt genombrott i landslaget i EM 2006.

Efter tolv år som utomlandsproffs konstaterar hon att hon är "väldigt nöjd" med karriären där hon bland annat var med och tog Sveriges två enda mästerskapsmedaljer, EM-silver 2010 och EM-brons 2014.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om