VIBK-profilen är redo: "Känner mig smidigare"

Senast Vimmerby IBK spelade i en förbundsserie var säsongen 2008/09. Nu är det dags igen. Och precis som förra gången det begav sig är det Patrik Karlsson som står i målet.

Koll på bollen. Patrik Karlsson är redo för sin 18:e A-lagssäsong i VIBK-målet. Han konkurrerar med nyförvärvet Linus Olsson från Lagan IBK.

Koll på bollen. Patrik Karlsson är redo för sin 18:e A-lagssäsong i VIBK-målet. Han konkurrerar med nyförvärvet Linus Olsson från Lagan IBK.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-09-25 19:30

"Bobby", som han kallas av de flesta, är laddad inför lördagens seriepremiär mot FBC Nyköping. Det blir startskottet på hans 18:e A-lagssäsong i VIBK.

Var det självklart att fortsätta ett år till?

– Det fanns ett sug efter att få spela i "ettan" igen, men nej, det var inte glasklart. Som ungdomsledare i tre olika lag är det inte helt lätt att få ihop schemat. Det var en del saker som behövde lösa sig innan jag tackade ja. 

Det är VIBK glada över. Enligt samstämmiga rapporter har 39-årige Patrik Karlsson imponerat så här långt – på både träningar och matcher. Själv känner sig "Bobby" i bra form.

– Vi har kört en del rörlighetsträning på försäsongen, vilket har betytt mycket för mig. Jag känner mig smidigare än tidigare. Det kanske inte ser så ut i mitt civila liv utanför planen, men när jag väl tar på mig kläderna och värmer upp är det skillnad. Jag är mjukare i kroppen.

Gör det dig till en ännu bättre målvakt?

– Jag vill tro att det gör några procent. I alla fall i min ålder. Dessutom har vi kört en hel del explosivitetsträning, vilket gör att man hänger med lite mer i sidled. Men ibland går det för fort ändå...

På förhand är det en oviss division 1-serie, som innehåller fyra nykomlingar. Utöver Vimmerby är det Berg, CL98 och Nyköping som är nya från tvåan.

– Det är svårt att säga hur vi kommer klara oss. Vi har stått upp bra i träningsmatcherna mot bra motstånd, vilket lovar gott. Vi ska inte behöva bli något strykgäng, säger Patrik Karlsson.

Vad talar för Vimmerby?

– När vi har tålamod, peppar varandra, täcker skott och undviker onödiga misstag på mitten är vi bra. Det gäller att få igång hela det maskineriet så ofta som möjligt.

Är det några spelare som har imponerat på dig under försäsongen?

– "Matte" Zeilon har sett riktigt bra ut. John Pettersson har också gjort det bra i sin nya roll som back. De två har växlat upp.

Preliminärt premiärlag:

Målvakt: Patrik Karlsson (Linus Olsson).

Förstafemma: Johan d.ä Carlsson, Hampus Carlsson – Jonatan Green, Victor Wall, Albin Alfonsson.

Andrafemma: Ricky Gustafsson, John Pettersson – Sebastian Elmér, Mattias Zeilon, Jack Fridh.

Tredjefemma: Albin Westergren, Kalle Hjelmland – Adrian Brorsson, Kevin Rosén, Elias Travtjenko.

* Lördagens match mot Nyköping, som ni kan följa på www.vimmerbytidning.se, startar klockan 11:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!