VIF-tränaren ville ha mycket mer än så i derbyt

"Bara" 1–1. Det var ett derbyresultat som inte Vimmerbytränaren Johan Karlsson-Törndahl alls var nöjd med: "Jag tycker att vi skulle ha fått med oss mer."

Johan Karlsson-Törndahl.

Johan Karlsson-Törndahl.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-25 22:26

VIF-tränaren hade en bra känsla inför det upphaussade derbyt, det första på elva år mellan klubbarna i seriesammanhang. 

Istället blev det näst intill platt fall första 20 minuterna av matchen. 

– Vår uppvärmning var fantastiskt bra och allt kändes jättebra, men sedan vet jag inte vad som hände. Kanske att det smög sig in en viss nervositet. Vi var inte alls vakna första kvarten. Efterhand blev det bättre och vi kommer upp till en hyfsad nivå. Vi har ju också ett par riktigt vassa chanser i första halvlek med Jocke Storm och Ali Mohammed Mustafa. 

Trots uppryckningen gillade inte Karlsson-Törndahl matchbilden – och såklart inte resultatet. Underläge 0–1 i paus. 

– Vi ändrade om till andra halvlek och gick ner till 4–4–2. Det gav effekt direkt. Vi började vinna andrabollar, låg närmare i närkampsspelet och hittade rätt på ett helt annat sätt. Sedan gör regnet att det är svårt att spela den fotboll som vi vill. Tyvärr tycker jag inte att vi utmanar Tobias (Carlsson, Gullringens målvakt) fullt ut. Vi går inte in tillräckligt nära och gör det svårt för honom.

– I mitt sinne tycker jag vi har tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen, säger Karlsson-Törndahl och nämner Joakim Storms stora chans i slutminuterna. 

Besvikelsen över det oavgjorda resultatet är påtaglig, men han ger inte upp hoppet. 

– Vi har ett halmstrå kvar att nå kval, trots att vi får förlita oss på andra lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!