VIF:s motståndare lämnade WO – ångrade sig sen

Vimmerby IF:s division 2-match borta mot Motala höll på att sluta med en gratisseger för VIF. Motala lämnade walk over till matchen på fredagsmorgonen. "När förbundet sedan klargjorde att de skulle bli uteslutna i så fall, så ändrade de sig och sa att de kunde spela matchen", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

VIF-damernas match mot Motala spelas på lördag.

VIF-damernas match mot Motala spelas på lördag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-25 13:24

Motala AIF FK, som krigar i botten av division 2, lämnade walk over till den senaste matchen mot serieledande Kenty och förlorade därmed matchen med 3–0. Inför lördagens match mot Vimmerby IF gjorde de samma sak. 

– Ja, det kom ett mejl till kansliet i morse från Motala att de tyvärr måste lämna WO, säger Mikael Rinaldo, tränare i Vimmerby IF. 

På Östergötlands Fotbollförbunds hemsida står följande angående WO: "Förening som lämnar 2 WO i Div 4 Herrar, Klass 1 eller Division 2 Damer utesluts och nedflyttas en serienivå." 

– När förbundet sedan klargjorde att de (Motala) skulle bli uteslutna i så fall, så ändrade de sig och sa att de kunde spela matchen. Jag pratade med sportchefen där och han sa att det inte är säkert att de får ihop elva spelare till matchen. Han erkände också att de inte hade koll på reglerna, säger Rinaldo. 

Matchen blir därmed av på lördag. Vimmerby IF måste vinna och samtidigt hoppas att jumbon AC Stundenterna tar minst en poäng hemma mot Kenty, som leder serien. 

– Chanserna är väl minimala, men vi tänker köra på och se det som vilken match som helst, menar VIF-tränaren och fortsätter:

– Vi känns jäkligt bra förberedda och Motala kommer få det svårt mot oss. 

Moa Nyström (bortrest) är den enda som missar matchen för VIF:s del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!