Inbrottsvåg genom Lönneberga socken

En våg av inbrott sköljde fram genom Lönneberga i slutet på förra veckan. Inbrott i bodar och garage skedde i tre närliggande gårdar.

Motorsågar tycks vara ett hett eftertraktat byte. Vid en inbrottsräd genom Lönneberga stals flera sågar.

Motorsågar tycks vara ett hett eftertraktat byte. Vid en inbrottsräd genom Lönneberga stals flera sågar.

Foto: Nils Stahle

Lönneberga2020-11-30 16:00

I byn Sjöarp drabbades en gårdsägare. Här har någon tagit sig in i garaget och stulit 40 liter bensin, tillsammas med tre motorsågar, en vinkelslip och en skruvdragare.

– En av motorsågarna var värd 7 500 kronor, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. De andra två finns inget uppgivet värde på.

I Djursbo, några kilometer därifrån, har en man blivit av med verktyg efter ett inbrott i ett uthus på gården. En röjsåg, en motorsåg och en mutterdragare stals här. Stölden misstänks ha begåtts medan det fortfarande fanns personal kvar på gården.

Även i Åkarp skedde ett inbrott mellan torsdagen och fredagen. Målsägaren upptäckte då att nyckeln till garaget inte var omvriden fullt ut. Han såg också att bakluckan på bilen var halvöppen och att någon rumsterat omkring i kofferten. Men ingenting verkade vara stulet.

– Det gjorde att mannen tog det säkra före det osäkra och gick runt på gården, säger Anders Hultman, och då upptäcktes brytskador på fyra olika dörrar. Men ingen av dem hade man lyckats få upp.

Mannen gick sedan vidare in på logen och upptäckte där att en skruvdragare hade stulits. Den förvarades i en verktygsväska inne på logen.

Med bara några kilometer mellan de drabbade gårdarna ligger det nära till hands att misstänka ett samband mellan stölderna. Något som Anders Hultman dock inte vill bekräfta.

Det finns heller ingen misstänkt för stölderna i nuläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!