Janet blev påkörd på väg hem: "Ruttet att bara dra"

Janet Berg och hennes ettåring var på väg hem när en mötande bilist körde över på deras väghalva. ”Nu hann jag väja och vi fick bara en skrapad sida på bilen. Att personen i andra bilen inte stannade tycker jag är ruttet”.

Janet Berg fick en obehaglig bilresa hem från Vimmerby i torsdags kväll när en mötande bilist kom över på hennes sida av vägen och körde på henne i sidan. "Dåligt att bara dra".

Janet Berg fick en obehaglig bilresa hem från Vimmerby i torsdags kväll när en mötande bilist kom över på hennes sida av vägen och körde på henne i sidan. "Dåligt att bara dra".

Foto: Privat/TT-bild

Södra Vi2020-11-27 18:04

Janet Berg tog länsväg 826 när hon var på väg hem från Vimmerby i torsdags. Klockan var runt halv fem.

– Jag kör ofta Krönvägen eftersom vi bor mellan Södra Vi och Gullringen. Det var en del trafik vid den här tiden och plötsligt körde en mötande bil över på min sida av vägen på raksträckan innan fyrvägskorsningen. Det gick på en sekund.

Hon vet inte om hon hann tänka. Men hon hann reagera.

– När det här hände var det kolsvart. När jag körde samma sträcka i dag, i dagsljus, ser jag att jag hade en halv meter på min sida.

Den mötande bilen strök längs passagerarsidan på Janets bil, som fick skador. Många tankar har passerat sedan det hände.

– Det är så små marginaler – en halv sekund tidigare och han hade frontat mig. Och när man har ett barn med sig känns det ännu värre. Jag körde fram till busshållplatsen och ringde polisen. Då kom allt, och jag började skaka.

Föraren i den andra bilen stannade inte.

– Allvarligt, förstås. Det här rubriceras som vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Janet Berg hoppas att bilisten kontaktar polisen.

– Alla kan göra misstag, men normalt sett stannar man ju efter en sån här grej. Den här föraren bromsade inte ens in utan drog bara vidare. Märkena på min bil är vita eller silverfärgade. Och som jag uppfattade det var det en liten bil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!