Julmarknaden uteblir – då ställer scoutkåren om

När pandemin förändrar julskyltningen ställer Kisa scoutkår om. På söndag anordnar de en historisk vandring i samhället, ett enligt dem coronasäkert arrangemang.

"Viktigt att det finns aktiviteter även i dessa tider", säger ordförande Fredrik Larsson om att Kisa scoutkår arrangerar en historisk vandring på söndag.

"Viktigt att det finns aktiviteter även i dessa tider", säger ordförande Fredrik Larsson om att Kisa scoutkår arrangerar en historisk vandring på söndag.

Foto: Arkiv/bildmontage

Kisa2020-11-25 14:00

– Vi känner att det är viktigt att göra någonting, att man kan ha någon form av aktivitet även i dessa tider. Det blir väldigt utmanande för många när man inte får ses på samma sätt, konstaterar föreningens ordförande Fredrik Larsson.

Vanligtvis brukar scoutkåren medverka i den hantverksmarknad som under många år har arrangerats i Kisa under första advent, i anslutning till julskyltningen. Likt många andra tillställningar har detta nu ställts in på grund av pandemin. För att ändå fylla samhället med liv väljer scoutkåren att anordna en historisk vandring. På tio platser i Kisa, bland annat Skvallertorget, kommer informationsskyltar att ställas upp under söndagen. Karta hämtas på Elbyrån.

– Jerker Carlsson, som tidigare har varit ordförande i kåren, har utformat vandringen där man individuellt, i sin familj eller en mindre grupp kan gå runt och lära sig mer om historiska platser och byggnader i Kisa. Att vi valt det historiska perspektivet har att göra med att vi firar 100 år under 2021, förklarar Larsson.

undefined
Under söndagseftermiddagen kan en karta hämtas på Elbyrån i Kisa. Denna visar vilka platser i samhället som ingår i scoutkårens vandring. En av platserna är Tingshustorget.

Vad blir viktigt för att vandringen ska vara coronasäker?

– Att deltagarna följer de restriktioner som finns och att man inte drar ihop ett stort gäng som man vanligtvis inte umgås med. Det är superviktigt att alla gör vad de kan för att inte bidra till ytterligare smittspridning, svarar Larsson och avslutar:

– Vi har, under hela pandemin, försökt att hitta olika vägar för att göra saker för allmänheten på ett bra sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!