ÅFF:s kvalmatcher flyttas fram igen: "Komplikationer"

Med sju konstaterade fall av covid-19 och fler spelare än så sjuka i ÅFF:s trupp flyttas återigen division 1-kvalet mot Västra Frölunda fram.

Ännu en gång flyttas ÅFF:s kvalspel mot Västra Frölunda fram.

Ännu en gång flyttas ÅFF:s kvalspel mot Västra Frölunda fram.

Foto: Peter Calen

Fotboll2020-11-27 10:47

Fler spelare än de sju som är konstaterade smittade av covid-19 i ÅFF har testat sig – men ännu inte fått svar.

– Vi har köpt privata tester och har testat spelare utefter hur många tester vi fick tag i. Sen har vi fler som blivit sjuka nu så vi försöker få tag i fler tester, säger ÅFF:s ordförande Martin Siggesjö.    

Hur många är det som är sjuka nu?    

– Det var åtta stycken som inte kunde träna under torsdagen. Sen har vi ju lyft spelare från U19-truppen som ligger på gränsfall till A-lagstruppen och de har också blivit sjuka. De har troligen fått smittan när de varit med i omklädningsrummet inför träning. Men de har inte konstaterats ha covid-19, säger Siggesjö.   

Under fredagsmorgonen kom beskedet från fotbollsförbundet att kvalspelet flyttas fram ytterligare på grund av smittspridningen. De nya datumen är torsdagen den 3:e december och söndagen den 6:e december.    

– Vi vet inte hur läget ser ut då ännu. Vi måste ändå ha ett lag att kunna åka med. Sen måste vi veta hur de som varit sjuka mår när de kommer tillbaka. Även om man inte har feber längre är det inte så lämpligt att ge sig ut och träna fullt med komplikationer som kan ske efter. Vi måste se vilka som kan träna. Vi har flera som inte mår bra fast de är "friska". Några känner av det i bröstet när de är ute och går. De kan inte träna fullt, säger Siggesjö.    

Hur går ni till väga när spelarna börjar komma tillbaka från sjukdom? 

– De har börjat med lätt träning. Först har de börjat få gå ut och promenera för att känna efter hur de mår. Det enda vi vet nu är att matcherna flyttats till den 3:e och den 6:e. Så vi arbetar efter det och analyserar hur läget är i truppen. 

Sen kan ju spelare ha smittan utan att ha några symtom också. 

– Absolut. Och då ska man sätta sig på en buss till Göteborg och gå in på arenan där och träffa Frölundas spelare och funktionärer. Vi kan ha flera som har covid utan att de visar upp några symtom. 

Västra Frölunda och Åtvidabergs FF skickade in ett förslag till förbundet om att de båda lagen skulle få en plats till division 1 säsongen 2021 på grund av läget. Men förslaget avslogs.

– Det är bara att fortsätta arbetet framåt så får vi se hur vi går vidare. Vårt jobb nu är att få ihop ett lag som kan ställa upp på planen, avslutar Siggesjö. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!