Albin har etablerat sig på allsvensk nivå: "Förvånad"

Trots att det är paus i rådande läge, så leker handbollslivet för Hultsfredskillen Albin Nilsson. "Jag är nästan förvånad att det har gått så bra", säger Nilsson om säsongen i allsvenska Anderstorp.

Efter många säsonger i Hultsfreds HF, spelar numera Albin Nilsson i allsvenska Anderstorp.

Efter många säsonger i Hultsfreds HF, spelar numera Albin Nilsson i allsvenska Anderstorp.

Foto: Arkiv

Handboll2020-11-28 18:30

Efter många säsonger i moderklubben Hultsfreds HF, valde rutinerade Albin Nilsson en ny väg. Han värvades till Anderstorp – och där är han nu inne på sin andra säsong. Och både för honom själv och för laget har det hittills gått över förväntan. 

– Det får man säga. Vi är nya i serien och målet vi har är försöka etablera oss på allsvensk nivå. Anderstorp har pendlat mellan ettan och Allsvenskan i många år. 

På tio spelade matcher har laget vunnit fem och förlorat lika många. Än så länge är de åtta i tabellen, sex poäng bakom ledande Hammarby i en serie med 14 lag – där de tre sist placerade lagen åker ur. 

– Det vore så skönt att slippa en jättestress i slutet av säsongen för att försöka hålla oss kvar, säger Albin Nilsson på arbetet där han jobbar inom byggbranschen. 

Hur har ni påverkats av coronapandemin?

– Vi har haft en paus i ett par veckor och missat två matcher under den här tiden. Säsongen kommer därför att förlängas. Vi har däremot tränat hela tiden och kommer att snabbtestas inför varje match ett tag framöver, säger Albin Nilsson, som nu ser fram mot nästa helgs bortamöte mot bottenlaget Rimbo. 

– Det ska bli roligt att komma igång med matcher igen. 

Tuffingen Albin Nilsson är som sagt nöjd med sin insats så här långt, trots att han har fått rött kort tre gånger (!).

– Ja, så har det blivit, men annars har jag fått väldigt mycket speltid, både framåt och bakåt. Det är jäkligt gött. 

Vad tycker du att du har utvecklat mest under den här tiden i Allsvenskan?

– Det är jättestor skillnad i tempot mot när man spelade i tvåan med Hultsfred. Det går mycket snabbare från försvar till anfall. Flåset och konditionen är såklart mycket bättre. Sedan har jag också blivit bättre i mitt positionsspel och att läsa spelet. Det skulle inte funka annars. 

Att supportrarna skulle få se honom i Hultsfreds HF igen är inte så troligt – i varje fall inte den närmaste tiden.

– Jag trivs bra här i Anderstorp och klubben har redan börjat prata med mig om nästa säsong. Och så kommer det troligtvis att bli. Det är jäkligt kul att spela handboll på den här nivån. Och trots att jag är en bättre spelare idag, så är det ändå inte säkert att jag skulle vara jättebra i division två ändå. Handbollen är så pass annorlunda i Allsvenskan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!