Arkiv: Lokala klubben hade guldfest i Södra Vi

Fotboll, ishockey och innebandy dominerar dagens återblick – som även innehåller en nyhet om den något bortglömda sporten gång.

1990. Gullringens damklubb lämnade över en stor pengagåva till styrelsen, i samband med årsfesten på Nöjespumpen.

1990. Gullringens damklubb lämnade över en stor pengagåva till styrelsen, i samband med årsfesten på Nöjespumpen.

Foto: Arkiv

Sport2020-11-27 08:30

10 ÅR SEDAN:

* Då – liksom nu – hände det mycket i den lokala fotbollen. I slutet av november blev Robin Olsson från Hebe klar för Vimmerby IF.

– Jag vill satsa på fotbollen och prova på hur det är att spela högre upp. Det långsiktiga målet är att ta en ordinarie plats i elvan, sa han.

På minuskontot tappade klubben Jimmy Enarsson till Högsby IK. Noterbart är att Enarsson var på 140 av 143 träningar under sin tid i Vimmerby, trots att han bodde i Högsby och studerade i Oskarshamn.

* Vimmerby Hockey besegrade Nässjö med 5–3. Det var Emil Georgsson som gjorde det sista målet i tom bur. Han och Västervikskompisen Joacim Hedblad låg bakom flera av VH-målen.

20 ÅR SEDAN:

* Mariannelunds innebandytjejer tog en säker 8–0-seger mot Virserum. Målen gjordes av Hanna Wallerman 2, Nina Andersson 2, Katarina Svensson, Emma Johansson, Ida Fjällgård och Anna Nilsson.

* Målkungen och publikfavoriten Aigars Razgals var tillbaka i Virserum. 31-åringen skrev på ett tremånadersavtal med klubben, så att han skulle hinna hem till Lettland och spela slutspel med Riga 2000.

30 ÅR SEDAN:

* Vimmerby IBK mot Sevede IS. Det innebandyderbyt lockade många åskådare till Idrottshallen. Som väntat var det favoriten VIBK som vann. Till slut blev det 9–0, efter mål av Jonas Nyström 3, Lars Grindestam 2, Håkan Larsson, Jonas Jansson, Magnus Karlsson och Jonas Edenholm.

– Starkt av oss att hålla nollan. Det var första gången i klubbens historia, sa Peter Wall i VIBK.

Det var Jonas Skärlund och Markus Adolfsson som delade på målvaktsuppdraget i det vinnande laget.

* När Gullringens GoIF hade årsfest på Nöjespumpen i Södra Vi var det klackarna i taket. Herrlaget fick motta sina guldplaketter efter seriesegern i division 3. Dessutom lämnade damklubben över en gåva på 60 000 kronor till klubben.

* I onsdags dog fotbollslegendaren Maradona. För 30 år sedan var han på väg bort från sin favoritklubb Napoli. "Jag är redo att betala honom (Napolis president) för att få frid. Efter så många säsonger i den stressiga italienska ligan vill jag spela någon annanstans. Frankrike eller Japan skulle passa mig bra, sa den då 30-årige bolltrollaren.

40 ÅR SEDAN:

* Vi avslutar återblicken med en nyhet om gång. 1980 hade Kisa SK två gångare som tillhörde Sverigeeliten. Både Britt-Marie Carlsson och Jan Staaf var rankade femma i landet, enligt Gångförbundets färska lista.

Den sistnämnde blev så småningom polis. Han var bland annat chefsutredare för det uppmärksammade dubbelmordet i Linköping 2004, som fick sin lösning för bara några månader sedan.

2000. Hockeyspelaren Aigars Razgals återvände till Virserum. Här ses han tillammans med sonen Frank.
2000. Hockeyspelaren Aigars Razgals återvände till Virserum. Här ses han tillammans med sonen Frank.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om