Eddies målsuccé fortsätter: "Sitter i karantän"

Mål, mål, mål. Eddie Levin och KRIF har imponerat den senaste tiden. Men allt är inte helt frid och fröjd ändå: "Nä, jag sitter i karantän", säger Vimmerbykillen.

Eddie Levin här i Vimmerbys dress, har gjort mål i tre raka matcher med KRIF.

Eddie Levin här i Vimmerbys dress, har gjort mål i tre raka matcher med KRIF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-11-28 19:59

Mål och seger mot rivalen Karlskrona i onsdags. Även i matcherna dessförinnan, mot Troja och Tranås, nätade Eddie Levin, som gör sin första riktiga seniorsäsong. 

– Ja, skönt att det trillar in lite mål igen, särskilt eftersom det är mot topplag och när det verkligen behövs, säger Eddie hemma i lägenheten.

Där kommer han tillbringa en hel del tid den närmaste tiden. 

– Så blir det. Det blir karantän i sju dagar. Tråkigt såklart, men det är inte så mycket att göra åt det. 

20-åringen berättar att det var efter den sköna segern mot Karlskrona (3–2) som en del spelare i laget började känna sig krassliga. 

De kommande två matcherna, mot Nybro och Hanhals, skjuts nu på framtiden, då fyra spelare i Kallinge enligt klubbens facebooksida, bekräftats vara smittade med covid-19 och där fler spelare även uppvisat symptom. 

Eddie Levin är inte en av dem. Han mår bra. 

– Jag känner ingenting. Sedan får vi se vad som händer de närmaste dagarna. Jag får väl se till och träna här hemma i lägenheten nu istället.

KRIF-forwarden är som sagt inne i ett målstim och är redan nu uppe i sju fullträffar i södra Hockeyettan. Utöver att ligga högt i seriens målliga, så är han med i toppen i plus/minus-statistiken. 

– Ja, haha. Det hör inte till vanligheterna. Kul förstås. Sen spelar jag med många duktiga spelare. 

En av kedjekamraterna är Kallinge-ikonen Sebastian Magnusson, som toppar seriens poängliga och också har gjort flest mål (12). 

Precis som Levins moderklubb, jagar KRIF en plats i Allettan. Just nu ligger laget strax över strecket, på femte plats och en pinne bakom VH. Formen och trenden talar för Blekingegänget. 

– Vi hade en svacka en period, men nu känns det mycket bättre. Vi har hittat spelet och det har klickat helt enkelt. 

Noterbart och högst anmärkningsvärt är att av 16 spelade matcher hittills, har det bara skiljt ett enda mål i 13 (!) av dem. Glädjande nog bland annat två gånger i Kallinges favör mot Karlskrona.

– Vi visade att vi är storebror igen, säger Eddie och skrattar. 

Hans mål i powerplay var en läckerbit. 

– Det var kanske mitt snyggaste hittills i serien, ett slagskott i krysset. Det satt där det skulle. 

När Eddie får chans att visa sin målkänsla igen, är det ingen som vet just nu. Oavsett vilket går han in i det ofrivilliga uppehållet med starkt självförtroende efter mål i tre raka matcher. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!