Enkel seger för Badou Jack i Los Angeles

Boxaren Badou Jack vann överlägset mot den amerikanske krigsveteranen Blake McKernan i Los Angeles.

Badou Jack. Arkivbild.

Badou Jack. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Sport2020-11-29 04:55

37-åringen sade redan inför matchen att hans motståndare inte riktigt var på hans nivå.

– Men jag tränar som om jag möter någon i en titelmatch. Vad som helst kan hända i boxning så det gäller att vara förberedd, sade han till TT inför mötet.

Och som väntat dominerade Jack matchen. Svensken tog hem samtliga åtta ronder i Staples Center.

God form

Det här var första matchen för Jack sedan december i fjol, då han efter ett delat domslut förlorade mot världsmästaren i lätt tungvikt, Jean Pascal. Men trots uppehållet visade svensken god form.

– Det känns bra. Jag har tränat hela året, även om det har varit knas med covid. Jag har hållit i gång och är i toppform.

Matchen gick på samma gala där förre tungviktsvärldsmästaren Mike Tyson gjorde en omtalad comeback.

Kritik mot upplägget

Efter promenadsegern kritiserade svensken upplägget. Han tvingades nämligen gå sin match före Youtubeprofilen Jake Paul och den före detta basketspelaren Nate Robinson.

– För mig är det respektlöst. De sa att jag skulle vara andra huvudmatchen med Tyson, säger han på en presskonferens efter matchen.

Nu vill han få till ett returmöte med världsmästaren. Enligt Jack ville inte Pascal gå en match nu eftersom avsaknaden av publik innebär mindre lön för mödan.

– Jag är redo när han är redo, säger han.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktighet. Badou Jacks match var ingen uppvisning utan en "riktig" tävlingsmatch

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om