Familj och vänner tog farväl av Maradona

Samtidigt som ett tumultartat kaos utspelade sig på gatorna i Buenos Aires fördes legendaren och fotbollsguden Diego Maradona till den sista vilan under en fridfull enkel begravning.

Maradonas kista anländer till kyrkogården i utkanten av Buenos Aires, där han begravdes på torsdagskvällen.

Maradonas kista anländer till kyrkogården i utkanten av Buenos Aires, där han begravdes på torsdagskvällen.

Foto: Maria Paula Avila / AP / TT

Sport2020-11-27 00:55

Mörkret föll över de lummiga omgivningarna kring Bellavista-kyrkogården i Buenos Aires när begravningen hölls för fotbollslegendaren Diego Maradona på torsdagskvällen, lokal tid. Det var en privat religiös ceremoni där familj och nära vänner deltog.

– Jag trodde Diego var odödlig, jag trodde aldrig att han skulle dö ifrån oss. Jag känner en fruktansvärd sorg över en person som gjorde oss så lyckliga, säger Antonio Avila, en 63-årig busschaufför, utanför kyrkogården.

Den fridfulla begravningen stod i skarp kontrast till scenerna som utspelade sig inne i Buenos Aires under dagen. Oroligheter bröt ut när tiotusentals människor i långa köer försökte ta chansen att ta farväl av sin fotbollsgud, som innan han fördes till kyrkogården låg på lit de parade i presidentpalatset Casa Rosada.

Polisen försökte med avspärrningar stoppa folkmassan och använde både tårgas och sköt gummikulor, samtidigt som vissa fans lyckades ta sig in i presidentpalatset via det som var tänkt att vara utgången för de sörjande. Maradonas kista, inlindad i den argentinska flaggan och hans tröja nummer 10, flyttades till ett annat rum i presidentpalatset.

Tre dagars landssorg utlystes på onsdagen, i samband med beskedet att Diego Maradona avlidit av en hjärtattack, 60 år gammal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om