Fem mål av Edlund när Villa krossade Bollnäs

Målmaskinen Christoffer Edlund verkar snabbt ha gjort sig hemmastadd i Villa-Lidköpings tröja. Anfallaren sköt fem mål i 12–2-krossen mot Bollnäs.

Christoffer Edlund. Arkivbild.

Bandy2020-11-27 22:05

Efter förra säsongen lämnade landslagsstjärnan Edlund ryska Jenisej för att återvända till svensk bandy och elitserien. Och 33-åringen, tidigare i Vetlanda och Sandviken, har inte tappat målsinnet sedan han kritade på ett treårskontrakt med Villa i våras.

Ett mål i premiären mot Edsbyn följdes av tre fullträffar hemma mot Motala – och mot Bollnäs hittade Edlund nätet fem gånger. Hans sista mål betydde 10–0 (!) i den 82:a minuten innan en annan målkung, gästernas 38-årige veteran Patrik Nilsson, med två mål såg till att Bollnäs i alla fall slapp nollas i Lidköping.

Elitseriekvällen i övrigt:

+ Hammarby tog säsongens första seger, 7–2 i bortaderbyt mot Tellus, efter tre mål av Kasper Milerud.

+ Broberg-Söderhamn och Vetlanda delade på poängen. Vetlanda ledde med 6–4, men i 90:e minuten satte hemmalagets lagkapten Martin Söderberg 6–6 – lagkaptenens tredje mål i matchen – på straff.