Häcken slog Örebro – närmar sig Europa

Häcken närmar sig Europaspel nästa säsong. Hisingenlaget slog Örebro med 3–0 och har allt i egna händer inför den sista omgången i herrallsvenskan. –Vi ska göra allt för att vinna den matchen och ta en Europaplats, säger Ahmed Yasin till Dplay.

Leo Bengtsson (vänster) jublar efter att ha satt dit 2–0-målet.

Fotboll2020-11-29 19:40

Kampen om den sista kvalplatsen till den nystartade klubblagsturneringen Europa Conference League hårdnar.

Djurgården förlorade med 1–2 borta mot överraskningslaget Mjällby och ligger nu tre poäng bakom Häcken inför den sista omgången.

– De gjorde det? Perfekt för oss. Mycket bra. Vi har alltid haft hoppet och aldrig gett upp. vi ska spela in i det sista. Vi ska göra allt för att vinna den matchen och ta en Europaplats, säger Ahmed Yasin.

Häcken inledde piggt och tilldelades en tidig som straff, som Ahmed Yasin inte lyckades förvalta. Men kort senare kunde den 20-åriga talangen Ali Youssef borra in ledningsmålet vid Oscar Janssons vänstra hörn.

Innan halvleken var över hade hemmalaget skaffat sig en 3–0-ledning. Först skickade Leo Bengtsson in en projektil från straffområdet och sedan kom Ahmed Yasin i ett friläge där han lyckades trycka in sin egen retur. Andra halvleken blev mållös och matchen slutade 3–0.

I den avgörande omgången, den 6 december, ställs Häcken mot nedflyttningshotade Kalmar.