Här är alla lokala sportdatum i coronakaoset

Inga träningar. Inga matcher. Breddidrotten ligger helt nere – i väntan på nya besked. Här är en genomgång av läget i de större lagsporterna.

För närvarande är det bara Vimmerby Hockey som får spela. Alla andra lokala lag har tränings- och matchförbud. Å andra sidan har även VH pausat sin verksamhet den här veckan – på grund av flera bekräftade coronafall i truppen. Enligt den senaste siffran är sju spelare smittade.

För närvarande är det bara Vimmerby Hockey som får spela. Alla andra lokala lag har tränings- och matchförbud. Å andra sidan har även VH pausat sin verksamhet den här veckan – på grund av flera bekräftade coronafall i truppen. Enligt den senaste siffran är sju spelare smittade.

Foto: Arkiv

Sport2020-11-30 20:30

BANDY

Den gånga helgen skulle Målilla Bandy haft seriepremiär i division 2. Så blev det av förklarliga skäl inte. Alla bandyserier under Elitserien och Allsvenskan är pausade fram till 1 januari. I övrigt har förbundet beslutat att inga elitlag åker ur den här säsongen, på grund av coronapandemin. Däremot kommer lag flyttas upp som vanligt.

BOWLING

Alla serier är pausade fram till årsskiftet. Sedan hoppas Svenska Bowlingförbundet att verksamheten kan komma igång igen. Nyligen uppdaterades spelschemat för 2021. Preliminärt har Vimmerby BK bortamatch mot Gamleby den 9 januari, medan Varta BK möter Team Växjö på hemmaplan samma helg.

HANDBOLL

Svenska Handbollförbundet följer de datum och restriktioner som Folkhälsomyndigheten har satt upp i respektive län. Det innebär att Hultsfreds HF:s division 3-serie är pausad fram till 13 december – till att börja med. HHF:s nästa match, enligt det nuvarande spelschemat, är 10 januari hemma mot Eksjö.

INNEBANDY

I förra veckan meddelade Svenska Innebandyförbundet att Vimmerby IBK:s division 1-serie är pausad fram till 15 januari. Tävlingsutskottet har tagit fram ett antal scenarier för den fortsatta säsongen som kommer presenteras inom kort. VIBK spelade fyra matcher innan pandemin satte stopp.

Vad gäller matcher på distriktsnivå, i både Småland och Östergötland, är all innebandy inställd fram till 31 december. Det beslutet berör HM IS, Rimforsa IF, IBK Svala och Vimmerby IBK Dam.

ISHOCKEY

Hockeyettan räknas som elitverksamhet och fortsätter som vanligt. Men coronafallen duggar tätt. De senaste veckorna har många matcher i den södra serien ställts in. Vimmerby Hockey har sju bekräftade fall av covid-19 i truppen och har skjutit upp matcherna mot Hanhals, Mörrum och Borås. Senare i veckan väntas ett besked kring den uppmärksammade matchen mot Nybro. Frågan är om grundserien hinner spelas klart före jul? Kan Allettan verkligen starta som planerat? Det kan bli en svår nöt att knäcka för Svenska Ishockeyförbundet.

På lägre nivå är alla serier pausade fram till 2 januari. Som en konsekvens av det är Alltvåan och Alltrean inställda. Däremot har förbundet öppnat för att lägga till omgångar i grundserien – eller stryka omgångar om det behövs. Virserums SGF, som toppar division 3-serien, har inte spelat sedan 1 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om