Helsingborgs ordförande avgår efter degraderingen

Helsingborgs IF åker ur fotbollsallsvenskan efter en tung säsong. Det stod klart efter att Kalmar FF besegrat AIK med 1–0 på bortaplan. Nu meddelar HIF:s ordförande Krister Azelius att han lämnar sitt uppdrag i klubben.

Krister Azelius, till höger, här vid presskonferensen i september 2019 när man presenterade Olof Mellberg som ny tränare. Arkivbild.

Krister Azelius, till höger, här vid presskonferensen i september 2019 när man presenterade Olof Mellberg som ny tränare. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2020-11-30 21:10

I ett uttalande på Helsingborgs hemsida berättar Azelius om sitt beslut.

"Jag har, som jag sagt till media, informerat valberedningen om att jag avgår som styrelseordförande vid degradering. Övriga styrelsen har också informerat valberedningen om att man ställer sina platser till förfogande."

"Vi är djupt besvikna och tar naturligtvis vårt ansvar. Tills dess att ni medlemmar valt en ny ordförande kommer jag att leda styrelsearbetet och göra det med lika stor gnista och vilja som tidigare", fortsätter Azelius.

Helsingborg har bara vunnit fyra av 29 matcher i allsvenskan denna säsong. 2016 var senast klubben åkte ur högstaligan. Klubben skriver att man befinner sig i ett bättre läge nu än sist.

"Vi vill försäkra er om att HIF i dag, till skillnad från när klubben åkte ur Allsvenskan 2016, har god kontroll på sin ekonomi och har under lång tid arbetat med scenarier där spel i superettan varit ett även fast vi naturligtvis hoppades att så inte skulle bli fallet."

Helsingborg spelar sin avslutande match i allsvenskan på söndag borta mot IFK Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!