Johaug: De ska inte känna sig för säkra

Svenskorna tog hem första, andra och tredje plats i världscuppremiären i finländska Ruka under fredagen. Men säsongen är lång, konstaterar norska fixstjärnan Therese Johaug.

Linn Svahn i mitten, Maja Dahlqvist till vänster och Jonna Sundling till höger, tog hem de tre högsta placeringarna på fredagen.

Linn Svahn i mitten, Maja Dahlqvist till vänster och Jonna Sundling till höger, tog hem de tre högsta placeringarna på fredagen.

Foto: Emmi Korhonen/AP/TT

Sport2020-11-28 08:30

Svenska Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling utgjorde den svenska sprinttrippeln på prispallen på fredagen.

– De kan vara kaxiga för min del. Jag vill ha fokus på det jag ska göra i spåret. Den som är bäst står överst på pallen. De var starka i dag, men vi har ett starkt lag och säsongen är lång, säger Therese Johaug, som är en av favoriterna inför dagens 10 kilometer klassisk åkning med individuell jaktstart.

– Vi vet att det finns mycket i oss. De ska inte känna sig för säkra, säger hon om svenskorna vid en digital presskonferens.

Hon säger att det inte är bra att svenskorna fick de tre högsta placeringarna, men att hon hoppas att norskorna ska kunna slå dem senare i vinter.

I dag ska Johaug och hennes lagkamrater bland annat möta två andra svenskor, Frida Karlsson och Ebba Andersson, i duellen.

– Jag vet att det blir en tuff kamp. Det är två tjejer som åker snabbt och som är i form. Jag ska försöka sänka axlarna och åka snabbt, säger Johaug.

Förra veckan vann Johaug med god marginal båda distansloppen i Beitostølen för tredje året i rad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!