Jönköping sköt upp Degerfors guldfirande

Jönköping vägrar att ge upp i kampen om den sista direktplatsen till allsvenskan. Smålänningarna tog en krampaktig seger hemma mot Trelleborg, och är nu bara två poäng bakom Degerfors med en omgång kvar. –Allt kan hända i superettan, säger Jönköpings Fredric Fendrich till Dplay.

Jönköpings Södra vann mot Trelleborg. Arkivbild.

Jönköpings Södra vann mot Trelleborg. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Sport2020-11-28 17:05

Med två omgångar kvar såg det tufft ut för Jönköping att nå ikapp Degerfors. Men efter superettans 29:e omgång skiljer det endast två poäng mellan lagen – och Jönköping har fortfarande chans att nå allsvenskt spel efter vinst med 2–1 mot Trelleborg.

Bortalaget tog ledning på Stadsparksvallen. Den rutinerade mittbacken Fredrik Liverstam kom upp högt och nickade in 1–0 för gästerna.

Men Jönköpings nio liv i årets superetta är inte slut. Den före detta Aston Villa-talangen Moustafa Zeidan kvitterade efter en timmes spel.

Och ledningsmålet skulle också komma för Jönköping, som tagit hela 38 poäng på hemmaplan i år. Kevin Rodeblad Lowe kom helt fri på en hörna och kunde styra in vinstmålet för hemmalaget.

Efter matchen intervjuades Jönköpings lagkapten Fredric Fendrich, och fick reda på att Degerfors hade förlorat med 2–5 hemma mot Sundsvall.

– Det var glada nyheter. Kan vi göra vårt får vi hoppas att de som möter Degerfors (Ljungskile) kan göra sitt. Leder man så länge som Degerfors har gjort kanske det smyger in sig en bekvämlighet, sade Fendrich till Dplay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om