Klæbos sköna revansch – vann överlägset

Johannes Høsflot Klæbo förlorade sin första sprint på nästan två år i fredags. Hur han reagerade? Genom att i överlägsen stil vinna lördagens distanslopp.

Johannes Høsflot Klæbo. Arkivbild.

Johannes Høsflot Klæbo. Arkivbild.

Foto: Terje Pedersen

Sport2020-11-28 14:00

Erik Valnes blev den första att besegra Johannes Høsflot Klæbo i sprint sedan november 2018 efter att ha vunnit en spurtuppgörelse i världscuppremiären.

Men Klæbos revansch kom snabbt. I lördagens 15 kilometer klassiska lopp var han totalt överlägsen efter att ha satt full gas direkt från start.

24-åringen ledde från start till mål och vann med 15 sekunders marginal ner till skrälltvåan Aleksej Tjervotkin, som aldrig tidigare varit på pallen.

Det var den 38:e världscupsegern för norrmannen, som nu har ett kanonläge i jaktstarten på söndagen där han går ut i ledning.

– Jag är glad att kunna vinna på 15 kilometer. Det var tufft där ute men jag hade bestämt mig för att inleda fort. Jag kände mig stark i dag. Det var lätt att ställa om mentalt i dag och jag var förberedd, säger norrmannen i sin segerintervju.

Den ryske lagkamraten Aleksandr Bolsjunov slutade trea.

För svenskt vidkommande blev William Poromaa bästa svensk på en 15:e plats. Johan Häggström tog också världscuppoäng på en 28:e plats medan övriga var en bit ner. Axel Ekström blev 31:a, Oskar Svensson 54:a och Marcus Grate 60:e.

– Det var ändå hyfsat. Första varvet var inget vidare, det var jag inte nöjd med. Men sen kom jag igång. Formen känns bra tycker jag, jag kan gå lätt och pinna på. Vi får ta revansch i morgon, säger Poromaa i SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om