Luleå vände och vann toppmötet

Toppmötet i SDHL mellan tabelltrean HV71 och tvåan Luleå blev en mycket jämn tillställning.

Petra Nieminen, till vänster, fortsätter producera flitigt för Luleå. Arkivbild.

Ishockey2020-11-28 21:05

Efter en mållös första period var det hemmalaget HV som tog ledningen genom amerikanskan Sidney Morin tidigt i den andra.

Med bara sekunder kvar av perioden kvitterade Luleå i powerplay genom Nicoline Söndergaard Jensen.

I mitten av sista perioden kom vändningen. Petra Nieminen fick tag på pucken precis framför HV-målet och kunde skicka in 2–1 till Luleå. Ledningsmålet är Nieminens elfte denna säsong. HV pressade ordentligt mot slutet men Luleå stod emot och tog tre poäng. Därmed tar man över serieledningen från Brynäs.

Tidigare under lördagen stod Modo för en rejäl kross när man körde över Göteborg med 6–0.

Även Djurgården vann när man slog Linköping med 3–1.