Lycksells revansch – efter petningen

Olle Lycksell fick inte spela mot Luleå senast men fick chansen igen mot Brynäs och tackade på bästa sätt för förtroendet. –Det här var hans bästa match i Färjestadströjan med både mål, energi och så lite enklare, rakare spel, säger Färjestads assisterande tränare Peter Popovic efter 6–4-segern i Gävle.

Olle Lycksell visade vägen i Färjestads 6–4-seger. Arkivbild.

Olle Lycksell visade vägen i Färjestads 6–4-seger. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2020-11-28 20:45

Lördagens enda kvällsföreställning i SHL bjöd på en minst sagt svängig hockey. Då klev Olle Lycksell fram med ett betydligt rakare spel än vanligt och visade att han tagit bänkningen i söndags på rätt sätt.

I slutet av första perioden drog den unge Färjestadsforwarden i gång målgörandet när han sträckte sig in framför Brynäsbacken John Nyberg och styrde in pucken till 1–0.

– Målet är en boost, absolut. Det var jätteskönt att hänga dit den. Samtidigt så kommer det mål förr eller senare när vi skapar så mycket som vi gör i dag, säger Lycksell vars kedjekompisar Per Åslund och Martin Johansson stod för 5–2 målet i inledningen av den tredje perioden.

" Aldrig kul att vara utanför laget"

Och Peter Popovic myste rejält över det spel han såg från 21-årige Olle Lycksells sida mot Brynäs:

– Nu var han betydligt mer inne i hettan. Han var rakt på och in på mål med sin styrning där men energin, jobbet och skridskoåkningen har han egentligen haft hela tiden. Så han har fart och är kreativ men ibland kan det bli att man dribblar fast det finns någon att dribbla och då kanske det är bättre att åka så snabbt du kan från A till B, konstaterar Färjestadstränaren.

Olle Lycksell kom från Linköping till Karlstadslaget inför den här säsongen. 21-åringen slåss just nu med den ett år yngre Albin Eriksson om en av de ordinarie forwardsplatserna och har fram till lördagens match legat långt ner i Färjestads forwardshierarki med den modesta snittistiden 11.27.

Ett tufft läge då Olle Lycksell även fick sisådär med istid i förra klubben Linköping.

– Så är det ju, Det är aldrig kul att vara utanför laget eller att vara trettonde forward men det är så i dagens ishockey. Det är svårt att etablera sig i SHL så man måste jobba och till slut kommer det, säger han.

"Det kommer jag inte att göra"

Mot Brynäs landade istiden på 12.22 och Peter Popovic gillar forwardstalangens utvecklingskurva skarpt:

– Tittar man på dagens match så är han på väg åt rätt håll. Det man vill är att få mer av de här matcherna och mindre av de andra där han kanske försvinner, inte får så mycket istid eller inte är så rak och enkel.

Men att ändra spelet helt, nja:

– Det kommer jag inte att göra och jag tror inte de vill att jag ska göra det heller, säger Olle Lycksell med ett leende och avslutar:

– Det gäller att hitta en balans och att välja sina lägen. I dag tycker jag att jag väljer mina lägen rätt. Jag är en sådan spelare som ska försöka utmana och då behöver man göra det också. Det svåra är väl att veta när man ska våga och när man ska spela enkelt och det känner jag att jag lyckades göra bra nu så det är något jag försöker ta vidare i nästkommande matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!