Maradonas läkare utreds: "Inget att dölja"

Polisen i Buenos Aires utreder läkaren som behandlade Diego Maradona under hans sista tid i livet för brott. Under söndagsmorgonen gjordes husrannsakan i läkarens hem och hans klinik, rapporterar den argentinska dagstidningen Clarín. –Jag står för allt jag gjort. Jag har inget att dölja, säger läkaren på en tv-sänd presskonferens.

Diego Maradona has hyllats världen runt efter beskedet om hans bortgång. Nu misstänker argentinsk polis att hans läkare kan ha gjort sig skyldig till brott.

Diego Maradona has hyllats världen runt efter beskedet om hans bortgång. Nu misstänker argentinsk polis att hans läkare kan ha gjort sig skyldig till brott.

Foto: Martin Meissner/AP/TT

Sport2020-11-29 14:55

Razziorna genomfördes tidigt under morgonen och kom efter vittnesmål från Diego Maradonas tre döttrar, som fått polisen att titta närmare på de läkemedel som skrivits ut till fotbollsspelaren de senaste månaderna. Enligt Clarín söker polisen efter bland annat medicinska journaler.

För närvarande gäller förundersökningen något som kan jämställas med vållande till annans död, då läkaren misstänks för oaktsamhet. Läkaren ska förhöras under söndagen eller måndagen.

Diego Maradona dog i onsdags, 60 år gammal, efter en hjärtattack. Bara veckorna innan hade han opererats för en blodansamling i hjärnan.

"Dog på ett märkligt sätt"

Hans tidigare läkare Alfredo Cahe har offentligt ifrågasatt varför Maradona skrevs ut så snabbt efter operationen, och varför ingen läkare fanns i huset när han avled.

– Maradona dog på ett märkligt sätt. Det skulle ha funnits en permanent läkarnärvaro i Diegos hus, säger Cahe till Clarín.

Alfredo Cahe var Maradonas läkare när den före detta fotbollsspelaren tog en överdos av kokain i början av 2000. Cahe var den som rekommenderade Maradona att söka hjälp på ett behandlingshem på Kuba, där han sedan vistades i fyra år.

Höll presskonferens

Under söndagskvällen svensk tid höll den misstänkte läkaren en tv-sänd presskonferens där han bedyrade sin oskuld.

– Vill ni veta vad jag är skyldig till? Att ha älskat honom och tagit hand om honom. Att ha förlängt hans liv och förbättrat det ända till slutet, säger han enligt AFP.

Han sade också att Maradona inte följt hans råd om att bege sig till ett rehabiliteringscenter och beskrev honom som en "ohanterlig" patient.

– Det är jag som tagit hand om honom. Jag står för allt jag gjort. Jag har inget att dölja och står tillgänglig för rättvisan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om