Östgöten i New York om tuffa året: "Ett lyxfängelse"

Anton Tinnerholm har gjort sin bästa säsong – när det varit som allra tuffast. "Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det igen", säger han.

"Det har varit det tuffaste året i min karriär. Smärtsamt för oss alla. Att gå in i en bubbla och lämna familjen mitt i en pandemi var en av de värsta saker som jag upplevt", skriver Anton Tinnerholm på Instagram.

"Det har varit det tuffaste året i min karriär. Smärtsamt för oss alla. Att gå in i en bubbla och lämna familjen mitt i en pandemi var en av de värsta saker som jag upplevt", skriver Anton Tinnerholm på Instagram.

Foto: ANDERS AHLGREN/BILDBYRÅN

Fotboll2020-11-27 19:49

Östgöten, som slog igenom på Kopparvallen i Åtvidaberg och via Malmö FF nu gör succé i storklubben New York City FC, hade hoppats på att den här gången gå långt i amerikanska MLS-slutspelet, men så blev det inte.

Inte nu heller.

I stället ett brutalt slut efter en dramatisk åttondelsfinal mot Orlando där allt som inte kunde hända verkligen hände. När New York förlorade efter en osannolik straffläggning kunde Anton Tinnerholm inget göra. Utbytt – på grund av vad en läkare såg på video.

– Helt galet. Jag fick en smäll mot huvud och bröst, men klarade alla tester och spelade vidare i 20 minuter. Då tog en läkare beslut om att jag inte fick fortsätta. Här har man kämpat hela året och. . . ja, då var jag minst upprörd, säger Anton Tinnerholm när vi når honom i lägenheten i New York.

Han är sig lik.

Lika trevlig och pratglad som tidigare, men möjligen något mer eftertänksam. Att leva i pandemins skugga har varit en prövning för alla och så även för 29-åringen. I ett känslosamt inlägg på sitt eget Instagram-konto avslutar han med orden: "Glöm inte. Spelare är också människor."

Han berättar om upplevelserna från säsongsstarten då MLS-lagen samlades i Orlando och i en sådan kallad coronabubbla stängdes in på ett hotell på Disney World i en och en halv månad.

Han säger:

– Mentalt var det hemskt jobbigt. Tuffaste året i min karriär. Jag tror inte att man riktigt förstår förrän man har varit med om det och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det igen. Att vara borta från fru och dotter när coronan rasade som värst här. . .den oron och den känslan att man bara ville hem. Det var bland det värsta jag varit med om.

– Det var som att befinna sig i ett lyxfängelse. Vi fick allt serverat, men hade inget av den frihet som du tar för givet. Vakter och skyltar överallt och vi fick inte ta ett steg utanför hotellet förutom när vi åkte till fotbollsplanen. 

Han har inte varit hemma i Sverige på två år, men räknar nu med att kunna åka hem till jul. Fast först väntar om ett par veckor en ny bubbla när den nord- och mellanamerikanska varianten av Champions league ska avgöras i Florida.

– Enda trösten är att det inte blir lika länge den här gången. Men det känns inte alls bra. Tyvärr är det ingen som lyssnar på oss spelare utan de som bestämmer kör över oss fullständigt. Idrottarna i det här landet har inget att säga till om.

Anton Tinnerholm.
Anton Tinnerholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!