Otäcka scener i Premier League efter kollision

Wolverhampton vann mot Arsenal – men segern överskuggades av en kraftig kollision mellan Raúl Jiménez och David Luiz.

Edinson Cavani blev matchhjälte för United.

Fotboll2020-11-29 17:05

Det var riktigt otäcka scener som utspelade sig i matchen mellan Arsenal och Wolverhampton.

I början av den första halvleken nickade Wolverhamptons Raúl Jiménez ihop med Arsenals David Luiz och blev liggande på planen under lång tid.

Sjukvårdarna var snabbt framme vid Jiménez och gav honom syrgas, innan han kunde föras ut på bår. Enligt Reuters vårdas anfallaren på sjukhus.

"Wolves"-tränaren Nuno Espírito Santo bekräftar att 29-åringen är vid medvetande och mår bra efter omständigheterna.

– Han pratar och är vid medvetande. Han är i goda händer, säger han till Sky Sports.

David Luiz fick ett sår i huvudet i samband med smällen, men kunde spela vidare efter att ha blivit bandagerad. I inledningen av den andra halvleken byttes han ut mot Rob Holding.

Wolverhampton vann matchen med 2–1 efter mål av Pedro Neto och Daniel Podence. Arsenals mål gjordes av mittbacken Gabriel.

Arsenal har haft en svag inledning på säsongen och ligger nu på 14:e plats i ligan med tretton inspelade poäng. Wolverhampton är sexa med 17 poäng.

Cavani frälste United

Trots en tung start med två snabba baklängesmål och en skadad David de Gea lyckades Manchester United vända och vinna – tack vare Edinson Cavani.

Southampton tog ledningen i den 23:e minuten när Jan Bednarek nådde högst och nickade in en hörna. Bara tio minuter senare fick hemmalaget en frispark och James Ward-Prowse dundrade i väg bollen med ett kraftfullt skott. David de Gea kastade sig åt rätt håll, men stod för långt bak och tog bollen när den redan var inne i mål. I samma läge slog spanjoren knäet i stolpen och några minuter senare behövde han sjukvård på planen. De Gea spelade klart halvleken men inför den andra tvingades United byta in Dean Henderson.

I den 60:e minuten reducerade United när Edinson Cavani, som även han byttes in i halvtid, spelade fram bollen till Bruno Fernandes, som enkelt reducerade till 1–2. En kvart senare visade Cavani varför han har värvats till United. I efterspelet av en hörna kastade sig uruguayanen raklång och lyckades nicka in 2–2.

Det såg sedan länge ut som att lagen skulle få dela på poängen. Men i den 92:a minuten blev Cavani matchhjälte när han i full fart nickade in bollen till 3–2, vilket blev slutresultatet.

Oavgjort i stormötet

Toppmötet mellan Chelsea och Tottenham blev en mållös tillställning. Närmast ett mål var Chelsea. I den 11:e minuten gjorde Timo Werner ett mål, som snabbt dömdes bort för offside. I den fjärde tilläggsminuten brände Giovani Lo Celso ett jätteläge för Tottenham och Londonlagen fick nöja sig med en poäng var.