Ovisst för VIBK – så agerar laget: "Ska ha glöden kvar"

Vimmerby IBK:s herrar kan komma igång med seriespelet tidigast i mitten på januari. Nu har laget dragit ned på träningsdosen i väntan på besked. "Vi har dragit i handbromsen lite", säger tränaren Michael Elmér.

Vimmerby IBK jublar efter en seger i höstas. Frågan är om det blir några fler matcher den här säsongen.

Vimmerby IBK jublar efter en seger i höstas. Frågan är om det blir några fler matcher den här säsongen.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-11-30 16:11

Tidigast den 16 januari. Det är det preliminära datumet för när Vimmerby IBK:s division 1-serie kan komma igång igen. Men det är en hel del som ska klaffa för att det ska bli så. 

– Först och främst måste Region Kalmar län släppa på restriktionerna så att vi kan börja träna tillsammans igen. Så länge vi inte får träna gemensamt i grupp så kan vi inte säga att vi är spelklara till den 16 januari. Det hänger ihop, förklarar VIBK-tränaren Michael Elmér.

SSL och Allsvenskan för herrar har av ekonomiska skäl fått tillåtelse att fortsätta, medan resterande innebandyserier har pausats. Elmér vågar inte hoppas på att man kommer kunna spela färdigt säsongen under våren. 

– Känslan är att det kanske hade varit bättre att se det här året som ett icke-år och sikta på hösten 2021 istället, tyvärr. Man vågar inte hoppas på annat, och då är det lättare att ställa in sig på att det inte blir någon innebandy för oss, säger han.

Svenska Innebandyförbundet ska, senast den 17 december, meddela om division 1-verksamheten kan återupptas i mitten på januari eller inte. VIBK har tills dess minskat antalet obligatoriska träningar för spelarna. 

– Vi har gått från fyra individuella pass i veckan till två, samt att spelarna bör göra ett eller två extrapass. Det handlar om att vi vill att spelarna ska ha glöden kvar och att vi inte ska köra slut på dem. Skulle ett positivt besked komma från förbundet så vill vi vara på tårna och kunna växla upp igen. Men nu har vi dragit i handbromsen lite, menar Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!