Rydström lämnar Sirius

Efter två år slutar tränaren Henrik Rydström fotbollsallsvenska Sirius. Han kommer att lämna sin post efter säsongen. –Det är något som växt fram de senaste veckorna, när jag tillät mig att känna efter, säger han till Fotbolldirekt.

Henrik Rydström väljer att lämna Uppsalaklubben. Arkivbild.

Henrik Rydström väljer att lämna Uppsalaklubben. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Sport2020-11-30 19:20

I en intervju med Fotbolldirekt berättar Rydström, som bor i Kalmar, om beslutet som grundar sig i familjeskäl.

– Jag lämnar inte för att jag har andra alternativ, jag lämnar för att jag inte ser hur det ska gå att pendla som jag gjort ett tredje år, säger han till sajten.

– Hade jag haft hår hade det varit grått av påfrestningen. Det är något som växt fram de senaste veckorna, när jag tillät mig att känna efter, säger han.

I en intervju med Aftonbladet tidigare i år berättade Rydström om svårigheterna med pendlingen.

– Ambitionen från Sirius sida har varit att vi permanent ska bo i Uppsala och det har även varit min ambition och den ambitionen kvarstår. Sedan har min 16-åriga dotters välmående – hon går första året på gymnasiet – fått styra när och hur och jag sliter, som så många andra, med prioriteringarna mellan jobb och familj ochvara en bra tränare, men kanske framför allt en bra pappa, sade han till tidningen då.

44-årige Rydström tog över som tränare i Uppsalaklubben i december 2018. Han kom då från Kalmar där han varit huvudtränare. Efter säsongen 2018 fick Rydström inte förlängt kontrakt med klubben, vilket då ledde till supporterprotester. Rydströms tid i Sirius har varit framgångsrik. I januari 2020 kom han och klubben överens om en förlängning över säsongen 2021, vilket nu alltså inte blir av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!