Tufft läge för det lokala fotbollslaget

För drygt två veckor sedan skrev Sporten om att fotbollsklubben BK Boston kunde få svårt att få ihop det till kommande säsong. Så tycks det också bli. På ett inlägg på sitt Instagramkonto går att läsa: ”Som det ser ut just nu har tyvärr BK Boston inte förutsättningarna för att kunna bedriva seriespel 2021".

BK Boston har ett tufft läge. Det är osäkert om det blir något spel 2021.

BK Boston har ett tufft läge. Det är osäkert om det blir något spel 2021.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-11-28 16:09

Boston var nykomling i division fem inför den gångna säsongen. Sejouren i den högre divisionen blev bara ettårig. Nu är risken alltså överhängande att det inte blir något spel alls 2021. Så här sa eldsjälen Pelle Strömsten för en tid sedan:

– Vi har kört på i fem år nu och det är klart att jag vill att den ska fortsätta. Samtidigt ser vi hur det blir allt svårare att engagera ideell kraft till föreningar. Jag är ändå förhoppningsfull.

Nu tycks det som att läget försämrats.

"Många underbara människor har lagt ned mycket energi på BKB de senaste åren för att få föreningen att fungera och utvecklas men just nu ser verkligheten inte ljus ut om inte situationen förändras inom några veckors tid", framgick i ett inlägg på sociala medier. 

”Ett annat bekymmer är att flera personer som varit drivna kring föreningen nu verkar på annan ort och inte har möjligheten att lägga ned den tid och kraft som krävs för att få föreningen att fungera på ett bra sätt”, går också att läsa. 

Klubben skriver även att arbetet med att hitta en ersättare till avgående tränaren Robin Olsson inte resulterat i någon framgång. BK Boston har dock inte gett upp hoppet helt och hållet. Det är trots allt långt kvar till en serieanmälan ska göras till säsongen 2021. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!