Tyson dominant i nostalgisk comeback

"Iron Mike" Tyson är namnet på allas läppar. Den amerikanske boxningslegendaren gick sin första match på över 15 år i morse, svensk tid. –Vi måste göra om det här, säger han till sin motståndare efter matchen.

Roy Jones Jr möter boxningslegendaren Mike Tyson i Los Angeles. Arkivbild.

Roy Jones Jr möter boxningslegendaren Mike Tyson i Los Angeles. Arkivbild.

Foto: RANDY SHROPSHIRE, JOE SCARNICI/AFP/TT

Kultur och Nöje2020-11-29 03:55

Efter en åtta ronders uppvisningsmatch meddelade domarna, inte helt oväntat, ett oavgjort resultat mellan de två legendarerna Mike Tyson och Roy Jones jr.

Den förre ägde dock matchen, som gick på en välgörenhetsgala i Staples Center i Los Angeles, enligt Viasats experter.

– Mike Tyson var den aggressiva. Han ville få till en boxningsmatch från den gamla goda tiden, säger Magnus Dahlborn.

54-åringen gjorde sig känd som en brutal knockout-artist under 1980- och -90-talen. Blott 20 år gammal blev han tidernas yngste tungviktsmästare. I 44 av 50 vinster har hans motståndare fått smaka på mattan i förtid.

"Roy Jones var lite skraj"

Men efter att själv ha gått omkull i tre av de fyra sista matcherna lämnade den karismatiske och skandalomsusade Brooklynsonen ringen 2005. Sedan dess har han varit inaktiv.

– Det är klart att det inte är Mike Tyson som det var för 20–25 år sedan. Självklart inte. Men jag tyckte att han var den som ville mest. Roy Jones var lite skraj för honom. Med all rätt, säger Magnus Dahlborn.

Motståndaren och landsmannen Roy Jones jr, 51, har beskrivits som en riktig showman, rapp och med en gudabenådad tajming. Dock ska man komma ihåg att Jones har gjort större delen av sin karriär i lättare viktklasser, främst lätt tungvikt och på senare år cruiservikt.

I motsats till Tyson har Jones hållit sig aktiv sedan han gick sin första proffsboxningsmatch 1989. Senast för två år sedan vann han efter ett enhälligt beslut från domarna.

Utmattad

Efter nattens match var Jones utmattad.

– Kroppsslagen tog ut sin rätt. Det är kroppsslagen som tar musten ur en, säger han i Viasat.

Många hade hoppats på att få se Tyson golva sitt motstånd som han så ofta gjorde förr i tiden. Själv är han glad över att han orkade gå hela matchen. Och att han fick vara med och bidra till välgörenhet.

– Det här är större än att vinna världsmästarbälten. Det här handlar om att hjälpa folk, sade han efteråt.

Båda accepterade resultatet, även om "Iron Mike" ansåg sig vara den bättre boxaren.

– Jag är nöjd med ett oavgjort resultat. Jag underhöll publiken, sade han i Viasats sändning efter matchen och riktade sig därefter direkt till Jones:

– Vi måste göra om det här!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!