Utredning om illegalt spel och matchfixning

Regeringen tillsätter en utredning för att stärka arbetet mot olicensierat spel och matchfixning.

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) säger att det behövs ökade insatser för att stänga ute illegalt spel från den svenska spelmarknaden.

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) säger att det behövs ökade insatser för att stänga ute illegalt spel från den svenska spelmarknaden.

Foto: Marko Säävälä/TT

Sport2020-11-30 13:25

– Vi har ett ansvar att skydda framför allt sårbara konsumenter från illegalt spel, men också att skydda de seriösa aktörerna på spelmarknaden från illojal konkurrens. Det behövs ökade insatser för att stänga ute illegalt spel från den svenska spelmarknaden. Vi intensifierar nu också arbetet mot matchfixning och organiserad brottslighet, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Gunnar Larsson, generaldirektör för Kammarkollegiet, håller i utredningen som välkomnas av såväl Riksidrottsförbundet (RF) som Branschföreningen för onlinespel (BOS).

– Vi välkomnar att regeringen nu synes ha tagit till sig delar av det som spelbranschen har pekat på som brister i den svenska spelregleringen. Ett av de allvarligare problemen är att olicensierade spelbolag med dagens lagstiftning i allmänhet inte bryter mot svensk lag, trots en retorik som hävdar motsatsen. Vi måste göra det olagligt att erbjuda svenska spelkonsumenter olicensierat spel. Där bör den nya utredningen ha sin utgångspunkt, säger Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare hos BOS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!