VH-spelaren har gjort sitt – flyttar hem

Det händer mycket kring Vimmerby Hockey i dessa dagar. Inte nog med den uppmärksammade Nybromatchen som inte blev av i onsdags, till beskedet att en forward nu lämnar klubben omedelbart.

Oliver Kempainen väljer att flytta hem till Skellefteå.

Oliver Kempainen väljer att flytta hem till Skellefteå.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-26 20:51

Spelaren i fråga är Oliver Kempainen, som väljer att flytta hem till Skellefteå, där han ska spela med division ett-klubben SK Lejon, jumbo i norra Hockeyettan med sex poäng efter 16 spelade matcher. Under sina tre säsonger i Vimmerby Hockey stod 22-åringen för 22 poäng. 

Kempainen har inte varit med i Vimmerbys laguppställning i de två senaste matcherna, mot Troja och Karlskrona. Någon brist på forwards föreligger ändå inte i VH, då laget varit övertaliga på den positionen under en tid. 

– Det är tråkigt att vi tappar ”Kempa”. En härlig kille, som varit här i snart tre säsonger och gjort ett grymt arbete. Men i dagsläget kan vi inte erbjuda den speltid som han vill ha och behöver i den konkurrenssituation som finns. Därför har han valt att bryta kontraktet och börja om i Lejon. Vi hade velat behålla honom. Men istället får vi rikta ett stort tack för tiden här och önskar honom all lycka till, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson till klubbens hemsida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!