Ytterligare sjuka spelare i VIK

Covid-19 fortsätter att härja i Västerviks IK. Ytterligare två har spelare har insjuknat.

VIK:s sportchef Emil Georgsson får för tillfället ägna den mesta tiden åt att kolla upp vilka spelare som är friska eller inte.

VIK:s sportchef Emil Georgsson får för tillfället ägna den mesta tiden åt att kolla upp vilka spelare som är friska eller inte.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-30 11:21

VIK hade förhoppningarna att kunna träna under måndagen, men träningen fick ställas in sedan ytterligare två spelare blivit sjuka.

– De känner sig friska, men känner inte av någon smak eller lukt, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

VIK har provtagit sina spelare ytterligare en gång och testerna har skickats till Linköping för analys.

– Vi kör testerna till Linköping med bil istället för med posten för att skynda på provtagningen. Förhoppningsvis får vi svar sent under måndagskvällen.

Samtidigt som två spelare har insjuknat så har en av de sjuka spelarna blivit frisk efter tio dagar. Han har varit symptomfri i 48 timmar.

– Sedan har vi flera spelare som har blivit drabbade som ligger på gränsen för att bli friska.

Enligt spelschemat ska VIK spela borta mot BIK Karlskoga på onsdag, men i nuläget är det oklart om matchen blir av.

– Det ska vara minst fem sjuka spelare för att matchen ska få ställas in. Sedan vill vi inte ställa in alltför många matcher eftersom de ska spelas ifatt senare under säsongen.

– Det kan vara en nackdel i nuläget att spela matchen med kanske bara en träning i benen, men det kan också bli en nackdel i långa loppet med för många matcher inställda. Det kan betyda att vi kan behöva spela varannan dag och det är inte optimalt.

Två av de tre uppskjutna matcherna från förra veckan har fått nya datum.

Matchen mot Södertälje ska spelas nu på söndag den 6 december. Det innebär att lagen kommer att mötas två dagar i rad eftersom lagen ska spela mot varandra även på lördag i Scaniarinken.

– När vi planerade för Södertälje-matchen var känslan att vi skulle klara av att spela. Det är flera dagar dit, så vi får se vad som händer, säger Emil Georgsson.

Matchen mot Tingsryd är framflyttad till den 17 februari. Ett preliminärt förslag är att matchen mot Almtuna ska spelas den 4 januari.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!