Bil körde på gågata i Tyskland – fem döda

Fem människor har dödats och runt 15 har skadats sedan en stadsjeep kört in i på en gågata i Trier i Tyskland. Polisen har gripit den 51-årige föraren som var kraftigt berusad.

Polisen har spärrat av delar av innerstaden i Trier där händelsen ägde rum.

Polisen har spärrat av delar av innerstaden i Trier där händelsen ägde rum.

Foto: Harald Tittel/AP/TT

Olyckor, katastrofer2020-12-01 14:21

Strax före klockan 14 på tisdagseftermiddagen körde en 51-årig man sin mörkgrå stadsjeep i hög hastighet längs en gågata i centrala Trier i västra Tyskland.

Fordonet krockade med ett stort antal människor under den omkring 900 meter långa färden. Minst fem människor har hittills avlidit – dödssiffran kan komma att stiga ytterligare – och runt 15 personer är svårt skadade, enligt polisen. Bland de döda finns en nio månader gammal flicka, skriver tidningen Volksfreund.

Mannen var kraftigt berusad. Åklagare uppger att alkoholkoncentrationen i hans blod uppmättes till 1,4 promille.

Oklart motiv

Polisen kunde bara minuter efteråt gripa föraren på en bilgata i närheten av gågatan. Stora delar av centrala Tier spärrades av efteråt och poliser med förstärkningsvapen rörde sig längs avspärrningarna.

Mannen förhörs under kvällen, skriver polisen i ett pressmeddelande. Det är fortfarande oklart vad som föranledde händelsen. Statsåklagaren uppger att det inte finns någonting som tyder på att den 51-årige mannen hade ett politiskt eller ett religiöst motiv.

"Körde på med avsikt"

Mannen är hemmahörande i distriktet Trier-Saarburg, där händelsen inträffade. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

– För tillfället kan vi inte säga något om motivet. Vi vet inte varför han har gjort det, sade polisens presstalesperson Uwe Konz vid en presskonferens.

Ögonvittnen säger till public service-kanalen SWR att föraren verkar ha kört på människorna med avsikt.

Senare på kvällen samlades invånare i närheten av platsen för att tända ljus och hedra de döda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!