Misstänks ha hållit son instängd i 28 år

En kvinna i 70-årsåldern misstänks ha hållit sin son instängd i en lägenhet i Stockholmsområdet sedan han var i 12-årsåldern, rapporterar Expressen.

Stockholmspolisen utreder ett fall av olaga frihetsberövande. Arkivbild.

Stockholmspolisen utreder ett fall av olaga frihetsberövande. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-11-30 21:30

En kvinna i 70-årsåldern misstänks ha hållit sin son instängd i en lägenhet i Stockholmsområdet sedan han var i 12-årsåldern, rapporterar Expressen. Sonen uppges nu vara i 40-årsåldern.

Uppgifterna kommer från en kvinnlig släkting till mamman som säger att hon nyligen tog sig in i bostaden där hon hittade sonen knappt talbar. Han ska ha varit svårt medtagen, tandlös och haft stora variga sår över kroppen.

Enligt Expressen har den 70-åriga kvinnan nu anhållits misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande till kroppsskada. Uppgifterna om mannens tillstånd är ingenting som polisen kan uttala sig om men presstalesperson Towe Hägg bekräftar ändå att polisen utreder händelsen.

– Jag har väldigt lite att säga om en pågående utredning om olaga frihetsberövande. Men ja, vi utreder ett olaga frihetsberövande, säger hon till TT.

Hon vill inte gå in på några ytterligare detaljer. Enligt både Aftonbladet och Expressen togs sonen till sjukhus efter att han hittats. Nya Karolinska sjukhuset ska i söndags ha gjort en anmälan till polisen efter att mannen kommit in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!